Ubisoft gaat waarschijnlijk naam Rainbow Six Quarantine aanpassen

Games Jelle van Es 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is alweer een tijd geleden dat Rainbow Six Quarantine werd aangekondigd. En sindsdien hebben we eigenlijk alleen maar gehoord dat hij werd uitgesteld, waardoor we geen idee hebben wanneer het avontuur nu uitkomt.

Toch is er nu nieuws rondom Rainbow Six Quarantine. Het lijkt er namelijk op dat Ubisoft het plan heeft om de naam van de game aan te passen. En dat lijkt ons alleen maar een goed idee.

Rainbow Six Quarantine krijgt wellicht een andere naam

Dat is hetgeen dat de baas van Ubisoft, Yves Guillemot, tegenover investeerders liet weten. Toen de game in 2019 werd aangekondigd hadden we te maken met een compleet andere wereld. En een titel als Rainbow Six Quarantine zou dan kunnen verwijzen naar een gevaarlijk virus dat in een laboratorium is gemaakt. Maar inmiddels zitten we in een andere werkelijkheid. Sinds maart 2020 is de wereld anders geworden en heb je bij de term Quarantine eigenlik alleen maar negatieve gevoelens. En dat kan dan weer invloed hebben op de verkoopcijfers van de game.

Met dat in het achterhoofd, liet Guillemot het volgende weten:

Daarmee is er gelukkig wel een teken van leven rondom Rainbow Six Quarantine en dat alleen al is goed nieuws. De laatste game uit de reeks, Rainbow Six Siege, verscheen eind 2015. De multiplayer-game had het in het begin moeilijk, maar werd daarna een grote hit, die vandaag de dag wereldwijd nog altijd veel wordt gespeeld en regelmatig van updates wordt voorzien. Maar een nieuw singleplayeravontuur waarin het draait om tactiek en vernuft is iets dat bij ons als muziek in de oren klinkt.

Hopelijk snel informatie

Wat dat betreft hopen we dat er snel nieuwe informatie komt rondom de nieuwe Rainbow Six. Volgens de laatste berichten moet de game dit jaar uitkomen, maar dat is iets dat ik eigenlijk sterk betwijfel.

De games van de E3 2019: Rainbow Six Quarantine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen