De 10 beste gratis Android apps van februari 2021

Smartphones Mark Hofman 15 feb 2021
Leestijd: 6 minuten

De Google Play Store staat vol met fantastische applicaties en games. Android gebruikers hebben wat dat betreft weinig te klagen, al begrijpen we het volledig als ze door het bomen de bos niet meer zien. Daarom zetten we, speciaal voor de liefhebbers, de tien beste apps van het moment op een rijtje.

In deze lijst richten we ons op tien apps die volledig gratis te downloaden en te gebruiken zijn in de maand februari. Het kan zeker voorkomen dat je een aantal applicaties uit de lijst al kent, maar met een beetje geluk zit loop jij een mooi pareltje tegen het lijf.

Android: de 10 beste gratis apps van februari 2021

De top 10 gratis Android apps van februari 2021 is ontzettend divers. De lijst biedt niet alleen voldoende voor mensen die veel moeten videobellen, maar ook voor de mensen die zin hebben om in een beetje frisse lucht. Geen behoefte aan die laatste? Dan kun je eindeloos filmpjes kijken, in crypto investeren of je pakketjes op de voet volgen.

Dit zijn de 10 beste gratis apps van het moment:

#1 Ommetje lopen: mentaal gezond blijven met Android

Beweging zorgt er niet alleen voor dat je fysiek gezonder wordt, maar ook dat je mentaal iets sterker in de schoenen staat. Zeker nu we al bijna een jaar te maken hebben met zware maatregelen die ons dagelijkse leven flink overhoop weten te gooien. Met de Ommetje app hou je niet alleen bij hoevaak je precies een rondje loopt per week, maar wordt je ook gemotiveerd om het te doen. Sterker nog: dankzij de haalbare badges en de competitie met andere wordt wandelen echt leuk gemaakt. Top, dus!

De Android app is via deze link te downloaden.

#2 Ijsmeester

Het voelt een beetje als mosterd na de maaltijd, maar we kunnen er niet omheen. De Ijsmeester app is afgelopen weekend als een idioot gedownload en staat zelfs op nummer twee in de ranglijst. Met behulp van de app is het mogelijk om de beste plekken in het land te vinden met betrekking tot natuurijs. Wie deze maand nog wil schaatsen (of zwemmen in dit geval) is aan te raden om via deze app even te kijken waar je dat het beste kunt doen.

De Android app is via deze link te downloaden.

#3 Microsoft Teams

Microsoft Teams staat in de top drie van de ranglijst. Niet heel erg gek, want het is zonder twijfel één van de meest gebruikte applicaties van het afgelopen jaar. Videobellen is namelijk belangrijker dan ooit en als je het dan doet, doe het dan goed. Iets dat met de Teams app van Microsoft zonder twijfel gaat lukken. Naast de optie om te videobellen met je collega’s is het ook mogelijk om bestanden op te slaan via OneDrive en via de chat-functie heel de dag met elkaar in contact te blijven. Erg handig!

De Android app is via deze link te downloaden.

Microsoft Teams Android
Microsoft Teams-illustratie. (Afbeelding: Microsoft)

#4 Zoom: videobellen op Android

Zoom is de gevaarlijke concurrent van Microsoft Teams. Dankzij de tool is het niet alleen mogelijk om makkelijk te bellen met de mensen binnen je organisatie, maar ook daarbuiten. De app biedt veel functionaliteiten en is dan ook goed te vergelijken met Teams. Het is slechts een kwestie van wat de mensen in je omgeving gebruiken wat bepaald welke applicatie je gebruikt.

De Android app is via deze link te downloaden.

#5 DigiD

Het leven gaat sinds maart vorig jaar digitaal verder en daarbij helpt de DigiD app je dan ook fantastisch. Al je belangrijke zaken van belastingdienst tot aan Mijn Overheid zijn via deze applicatie te gebruiken. Althans, het is mogelijk om er makkelijk bij in te loggen. Download de app, verifieer je account en ga aan de slag!

De Android app is via deze link te downloaden.

#6 TikTok

TikTok is met gemak de populairste social media app van het moment. Het platform staat vol met miljoenen korte filmpjes waarmee je even makkelijk de tijd kunt doden. Even geen zin in lange series of hele films? Dan is de TikTok-app een fantastisch alternatief om je te vermaken!

De Android app is via deze link te downloaden.

TikTok app
Logo van het platform (Afbeelding: Lionel Bonaventure / AFP)

#7 Telegram

WhatsApp ligt onder vuur en verliest veel gebruikers. Dat is dan ook terug te zien in de ranglijsten van de Google Play Store. Telegram, één van de populairste alternatieven voor WhatsApp, is duidelijk aanwezig. Niet heel erg vreemd natuurlijk, want het platform komt qua uiterlijk en functionaliteiten het dichts in de buurt van de chat-app van Facebook. Alleen of het ook echt veiliger is valt nog te bezien. We vertellen het je in dit artikel!

De Android app is via deze link te downloaden.

#8 Binance: Crypto voor Android

Cryptocurrencies zijn al jaren ontzettend populair, maar lijkt op dit moment meer in trek te raken. Een handige app om te beleggen in de digitale munten is Binance. Iets dat we je ook uit eigen ervaring kunnen vertellen. Via de app hou je de meest recente koersen in de gaten, is het mogelijk om je munten te kopen en weer te verhandelen. Zelfs wanneer je nog weinig ervaring hebt met crypto is dit, vanwege de Lite Mode die je kunt instellen, een hele handige app om te downloaden.

De Android app is via deze link te downloaden.

#9 Google Meet

Wie geen zin heeft in Microsoft Teams of Zoom kan natuurlijk ook altijd bij Google Meet terecht. Het platform van Google is vrij beperkt, maar doet simpelweg wat je ervan verwacht. Zo bel je in no-time met je collega’s en deel je makkelijk bestanden uit je Google Drive. Een erg handig alternatief voor als de eerder genoemde platformen niet helemaal in je straatje passen.

De Android app is via deze link te downloaden.

Google Meet
Het logo (Afbeelding: Google)

#10 PostNL: je pakketjes bij de hand op Android

De winkels zijn dicht dus is de kans groot dat jij meer pakketjes besteld dan ooit tevoren. De kans is daarbij ook heel erg groot dat PostNL je pakketje bezorgd. Daarom is het handig om de app op je telefoon te zetten. Je plant op deze manier niet alleen pickups en verzendingen in, maar kunt ook al je pakketjes overzichtelijk in de gaten houden. En met de bizarre drukte van de laatste tijd is dat misschien wel erg prettig op het moment.

De Android app is via deze link te downloaden.

Meer handige Android tips

De meeste Android-gebruikers staan erom bekend dat ze het meeste uit hun smartphone willen halen. Iets waar wij, als echte nerds, alleen maar enthousiast over kunnen zijn. Daarom proberen we jullie zoveel mogelijk te helpen. We schrijven niet alleen over de meest recente ontwikkelingen rondom het platform, maar geven je ook advies over handige apps of zetten geheime functionaliteiten op een rij.

Meer lezen? Check dan onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen