TCL brengt eerste twee smartphones uit op de Nederlandse markt: dit moet je weten

Smartphones Mark Hofman 29 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Er zijn wereldwijd een aantal grote bedrijven die de markt vorm weten te geven, maar niet al die bedrijven opereren ook in Nederland. TCL is daar een heel goed voorbeeld van. Het bedrijf behoort tot de grootste spelers en staat voornamelijk bekend om zijn expertise op het gebied van beeldschermen. Iets dat we binnenkort ook hier gaan ervaren.

TCL kondigt vanmorgen aan dat het bedrijf ook zal opereren in de Benelux en komt niet met lege handen aan. Het bedrijf introduceert al direct twee nieuwe smartphones waarmee het bedrijf zijn eerste stapjes in ons koude kikkerlandje zet. Tijd om kennis te maken!

TCL introduceert twee smartphones in de Benelux

De technologiewereld bestaat uit veel verschillende takken en de displaymarkt is daar een goed voorbeeld van. Deze markt wordt door een aantal bedrijven gedomineerd en TCL staat in de Top 3 van die bedrijven. We zagen het merk al op beurzen als CES en IFA, maar in Nederland hadden we er weinig ervaring mee. Gelukkig komt daar verandering in en kunnen ook wij binnenkort aan de slag met de beeldschermen van TCL.

Het bedrijf komt zoals gezegd niet met lege handen aan en brengt twee nieuwe smartphones op onze markt. Het gaat hierbij om de TCL20 5G en de TCL20 SE. Maar wat hebben de toestellen je precies te bieden? We leggen het je met liefde uit!

TCL smartphones 2021
De SE in volle glorie (Afbeelding: TCL)

De TCL20 5G

De kracht van TCL wordt direct bewezen aan de Nederlandse consument door middel van de nieuwe TCL20 5G. De smartphone is voorzien van een 6.67-inch Full HD beeldscherm dat gebruik maakt van NXTVISION. Dat is de technologie waarmee TCL display optimaliseert om de gebruiker een zo goed mogelijke ervaring te bieden. Hierdoor is het scherm bijvoorbeeld voorzien van een nauwkeurige kleurweergave, een hoge helderheid en een goed contrast. De technologie is er overigens ook verantwoordelijk voor dat jij het beeldscherm van je smartphone ten alle tijden goed kunt zien. Dus ook wanneer de zon fel op het scherm schijnt.

Verder is de TCL205G voorzien van een Snapdragon 690 5G-chipset, 6GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagcapaciteit. Verder zien we overigens ook een 4500mAh batterij in het toestel zitten, waarmee je makkelijk de dag door kunt komen.

TCL smartphones 2021
Lekker kijken! (Afbeelding: TCL)

De TCL20 SE

De TCL20 SE is het goedkopere model van de twee en beschikt wederom over de NXTVISION technologie. Al wordt dat dit keer wel toegepast op een 6.82-inch beeldscherm met een V-notch. Daarnaast is er ook een 5000mAh batterij te vinden die de smartphone dus iets langer van stroom voorziet dan zijn duurdere broertje.

Verder is het toestel voorzien van een Qualcomm Octa-core chipset, On-The-Go achterwaarts opladen en beschik je over een 16-megapixel camerasysteem dat voorzien is van AI-gedreven functionaliteiten.

TCL smartphones 2021
Het beeldscherm van de SE (Afbeelding: TCL)

TCL smartphones: prijzen en beschikbaarheid

TCL komt dus naar de Benelux en brengt beide smartphones vanaf vandaag direct op de markt. Althans, het is mogelijk om vanaf vandaag alvast een pre-order te plaatsen. De TCL20 5G is vanaf €229 te koop en de TCL20 SE koop je vanaf €149.

Vanaf week 17 zijn beide toestellen ook te koop bij de bekende webwinkels!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen