OnePlus 9 vs OnePlus 9 Pro: welke van de twee moet jij hebben?

Smartphones Mark Hofman 28 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie onze website regelmatig bezoekt zal zeker niet ontgaan zijn dat de nieuwe OnePlus 9 en 9 Pro afgelopen week het daglicht hebben gezien. Beide smartphones werden afgelopen dinsdag aangekondigd en wisten bij veel mensen indruk te maken. Maar hoe goed zijn de smartphones echt en, belangrijker nog, welke moet jij hebben?

In de bovenstaande video leg ik het je uit. Ik kijk naar wat beide smartphones je te bieden hebben, wat nu precies het verschil is tussen de toestellen en geef je advies over welke jij moet kopen. Geen tijd om de hele video te bekijken? Dan hieronder een kleine samenvatting voor je:

OnePlus 9 vs OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 en 9 Pro zijn twee smartphones die op zekere hoogte wel aan elkaar gewaagd zijn. Waar die eerste bijvoorbeeld beschikt over een zeer interessant prijskaartje (€699), doet die ander praktisch gezien niets verkeerd. Qua prestaties zijn de twee smartphones gelijk aan elkaar, qua batterij is de boel net zo indrukwekkend en qua ontwerp zitten beide modellen hartstikke goed,

Dus wat is nu precies het verschil? Dat is eigenlijk vrij simpel uit te leggen: de OnePlus 9 Pro is simpelweg een geavanceerder toestel. Dat zie je onder andere terug aan het beeldscherm. Het Pro-model beschikt bijvoorbeeld over een QHD+ beeldscherm met een hogere pixeldichtheid, heeft gebogen schermranden en hanteert een variabele verversingssnelheid van 120Hz. Dit houdt simpelweg in dat het scherm niet altijd op 120Hz opereert, waardoor je accu minder hard leegloopt door de toepassing.

OnePlus 9 voor een prikkie: goedkope variant officieel aangekondigd (maar…)

Daarbij zit er ook een groot verschil in het camerasysteem, al is dat niet heel erg gek. Hasselblad levert voor deze modellen niet de camerasystemen, maar de softwarematige toepassingen. De OnePlus 9 is dus gewoon voorzien van een zelfde soort camera als vorig jaar, maar wordt dus wel flink opgevoerd op softwaregebied. Iets dat overigens ook geldt voor het Pro-model dat vorig jaar, op cameragebied, al ontzettend goed wist te presteren.

Het lijkt er erg op dat de OnePlus 9 Pro de allerbeste keuze is, maar is het ook de allerbeste deal? Ik geef je het antwoord in bovenstaande video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen