Nintendo Switch: de 5 beste games van het moment (April 2021)

Games Jelle van Es 28 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De Nintendo Switch vierde onlangs zijn vierde verjaardag. In die tijd hebben we heel wat toffe games gezien. De kans is groot dat je als bezitter al aan de slag bent gegaan met games als Mario Kart 8 Deluxe en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Maar in de afgelopen jaar heeft de spelcomputer natuurlijk veel meer gekregen.

Met dat in het achterhoofd vond ik het een goed moment om weer even op een rij te zetten wat de beste games zijn op de Nintendo Switch. Dit zijn daarbij vijf titels die dik de moeite waard zijn en in de afgelopen twee jaar zijn uitgekomen.

De beste Nintendo Switch games – April 2021

1. Monster Hunter Rise

De eerste game in dit rijtje van de beste Nintendo Switch games van dit moment is een titel die nog maar net uit is: Monster Hunter Rise. De game is het vervolg op het uitstekende Monster Hunter World, maar kan gespeeld worden zonder enige vorm van voor kennis. Leuk in je eentje, maar perfect samen met vrienden. In de wereld ga je telkens op jacht naar grote beesten. De gevechten die je daarbij krijgt voorgeschoteld zijn behoorlijk pittig. Maar als het je lukt om heelhuids uit de strijd te komen, dan kun je rekenen op mooie beloningen. Daarmee heb je dan weer de mogelijkheid om nieuwe wapens en armor te maken, waardoor je telkens beter wordt. Lees hier de review van de game.

Scoor hem hier

Monster Hunter Rise Nintendo Switch
Monster Hunter Rise (Afbeelding: Capcom)

2. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

De tweede titel in dit overzicht met de beste Nintendo Switch games is er ook één die nog niet zo lang uit is. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury is een game die een weg heeft bewandeld die veel andere games voor op de Switch ook hebben genomen. Super Mario 3D World is namelijk een game die origineel op de Wii U verscheen. Deze game is nu erg goed overgezet op de Switch. Bovendien krijg je met het Bowser’s Fury-gedeelte een paar uur aan extra gameplay in een nieuw avontuur. Ook dit is een game die je makkelijk met andere kan spelen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World (Afbeelding: Nintendo)

3. Hades

Met Hades hebben we één van de beste games van 2020. Hades is een game die gemaakt is door Supergiant Games. Deze studio ken je van games als Bastion en Transistor. Dat zijn games die erg goed waren en dat kun je dus ook zeggen voor Hades. Het is een zogenaamd roguelike game, waardoor de wereld waarin je rondloopt telkens ander is. De game zit vol met actie en een boeiend verhaald. Echt een titel die je moet proberen om te begrijpen waarom de titel de moeite waard is.

Scoor hem hier

Hades
Hades (Afbeelding: Supergiant Games)

4. Animal Crossing: New Horizons

Een jaar geleden belanden we in een lockdown. Daarbij moesten we zoveel mogelijk thuis blijven en was het allemaal wat saaier. Gelukkig waren er games die ons wat plezier gaven. Animal Crossing: New Horizons was daarbij een zeer belangrijke titel. Een jaar na de release is het nog altijd een dikke aanrader. Reis af naar je eigen eiland en bouw er daar lekker op los. Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te doen en regelmatig zijn er speciale evenementen om mee aan de slag te gaan. Een game die je met gemak honderden uren kunt spelen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

beste Nintendo Switch games
Animal Crossing: New Horizons (Afbeelding: Nintendo)

5. Pikmin 3 Deluxe

De laatste game die ik in dit overzicht wil meenemen is Pikmin 3 Deluxe. Ook dit is een game die oorspronkelijk op de Wii U is verschenen. Mocht je hem daar gemist hebben, dan is dit een mooie tweede kans. Het helpt dat deze versie daarbij een aantal verbeteringen en toevoegingen kent, waardoor je een heerlijk totaal pakket krijgt. Met recht één van de beste games die je nu op de Nintendo Switch kunt scoren. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Pikmin 3 Deluxe nintendo switch
Pikmin 3 Deluxe (Afbeelding: Nintendo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen