WhatsApp gaat eindelijk één van de grootste minpunten aanpakken

Apps Jeroen Kraak 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog een paar dagen en dan heb je wellicht een van de meest gewilde functies van WhatsApp. Eindelijk wordt een groot minpunt aangepakt.

Foto’s sturen in WhatsApp, het is tot nu toe een grote ergernis geweest voor veel gebruikers. Als je al foto’s verstuurde via de berichtendienst, waren deze vaak van een lage kwaliteit. In de toekomst is dat niet meer het geval, want je kunt nu zelf kiezen met wat voor kwaliteit jouw kiekjes wil versturen.

Het versturen van foto’s via WhatsApp

Wellicht heb je het eerder al gelezen dat het in de toekomst mogelijk wordt om zelf te kiezen of je foto’s in hoge kwaliteit wil doorsturen. WhatsApp testte de functie al onder verschillende Android-gebruikers, maar gaat dit nu verder uitrollen. De functie komt nu ook naar de beta voor iOS-gebruikers.

Toch krijgt niet iedereen toegang tot de functie, want volgens WABetaInfo krijgt alleen een aantal geselecteerde iOS-gebruikers toegang tot de nieuwe optie. Om te kijken of ook jij ‘m kunt gebruiken moet je naar de instellingen van de app en dan zoeken of er optie Media Upload Quality is onder het kopje Storage and Data. Als die er staat, ben je dus een van de gelukkigen.

Als je nog geen toegang blijkt te hebben, geen punt. WhatsApp gaat de komende dagen de functie verder uitrollen onder een grotere groep.

WhatsApp krijgt flinke concurrentie van app door oud-werknemers

Zo check je of je de functie hebt

Toch moet je wel opletten als je van de functie gebruik wil maken. Als je op Media Upload Quality drukt, zijn er drie verschillende optie. Als je voor Best Quality kiest, krijg je natuurlijk de beste kwaliteit. Overigens betekent dat niet, dat de foto in zijn oorspronkelijke formaat wordt verstuurd. WhatsApp comprimeert de afbeelding alsnog, waardoor je ongeveer tachtig procent van de kwaliteit behoudt. Als het boven 2048×2048 is, kan de dienst zelfs besluiten om de grootte te verkleinen.

Auto is de standaardoptie die is geselecteerd. Hierbij hebben afbeeldingen die via WhatsApp worden verstuurd een kwaliteit van 70 procent. Ook wordt standaard de grootte van een plaatje verkleind.

Nog in beta

Zoals gezegd geldt deze functie alleen nog in de beta-versie, wat betekent dat er nog volop getest wordt. Het kan dus nog zijn dat het kwaliteitspercentage en de verkleining nog verandert. Het is dus nog de vraag wanneer we deze nieuwe optie in de definitieve versie van WhatsApp zullen zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen