Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 29 jul 2021

Deze nieuwe bloederige horror scoort enorm op Netflix

Heb je zin om een avondje te beven op de bank? Dan heeft Netflix nu een horror die je erna slecht laat slapen door al het bloed.

Horrorfilms zijn de laatste jaren weer helemaal in. Het is soms heerlijk om je af en toe op de bank een hoedje te schrikken. Dat kan nu heel goed op Netflix. Naast een aantal bekende klassiekers staat nu ook Blood Red Sky op de streamingdienst en die weet flink te verrassen. In Nederland staat de film in de top 10 en in de Verenigde Staten weet het zelfs de toppositie te bereiken.

Dit is Blood Red Sky op Netflix

Wellicht denk je bij horror waarschijnlijk aan de Verenigde Staten of Japan omdat daar veel griezelfilms vandaan komen. Toch is alles anders bij Blood Red Sky. De Netflix-film is afkomstig uit Duitsland. De hoofdrollen zijn voor acteurs Peri Baumeister, Alexander Schreer en Kais Setti.

Het plot van de Netflix original is eigenlijk niet heel moeilijk uit te leggen. Het gaat over vampieren in een vliegtuig. Nadja en haar jonge zoon gaan per vliegtuig van Duitsland naar New York. De vrouw lijdt aan vampirisme en gaat naar de Amerikaanse stad om een behandeling van een dokter te krijgen om daar van af te komen. Het vliegtuig wordt echter gekaapt door terroristen waardoor haar vampirisme ineens een wapen is om haar zoon te redden.

Het heeft wat weg van een soort Die Hard 2 in een vliegtuig met vampieren. Het is in ieder geval een keer wat anders dan slangen.

Vampieren en veel bloed

Maar het kan nog gekker in de Netflix-film. Een van de kapers besluit zichzelf ook te veranderen in een vampier zoals je in de trailer ziet en er ontstaat een enorme strijd. Natuurlijk zijn de andere inzittende van het vliegtuig niet al te blij met vampiers in te cabine, dat maakt alles nog ingewikkelder.

Netflix in augustus: titels voor fans van The Witcher, Narcos en Lupin

De grote vraag is natuurlijk of deze horror echt heel eng is. In het genre heb je verschillende soorten, waarbij sommige gewoon walgelijk zijn, terwijl de andere meer voor spontane schrikreacties zorgen. Deze nieuwe Netflix-film zal niet de engste zijn die je in jaren hebt gezien, maar het bloed zal rijkelijk vloeien. Je vindt ‘m hier op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze nieuwe bloederige horror scoort enorm op Netflix
Sluiten