Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix klopt aan bij Lucifer-producer voor opmerkelijke Pokémon serie

Na meer dan 20 jaar is Pokémon nog steeds ontzettend populair. Voor Netflix een reden om te werken aan een live-action serie.

Wie herinnert zich niet het eerste seizoen van Pokémon waarin we Ash, Brock, Misty en Pikachu leerden kennen? De serie was meteen al een grote hit en de Pokémonkaarten en de games Pokémon Red en Blue vlogen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Van een live-action serie kwam het echter desondanks niet. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Pokémon en live-action

Een live-action film over Pokémon hadden we natuurlijk wel al. Pokémon Detevtive Pikachu met Ryan Reynolds uit 2019 smaakt voor de makers en Netflix duidelijk naar meer. Het doorgaans goed ingevoerde Variety meldt nu dat een live-action serie in de pijplijn zit. Joe Henderson zou als producer zijn aangewezen. Hij is als uitvoerend producent onder andere verantwoordelijk voor Lucifer en White Collar.

Naast Lucifer en Pokémon is Henderson nog bezig met een ander project voor Netflix. Hij werkt op dit moment aan een serie die gebaseerd is op het stripboek Shadecraft. De producer krijgt het dus druk de komende tijd.

Netflix hint naar PlayStation: 5 games die we graag zien als samenwerking

Netflix de ideale partner?

Netflix en Pokémon lijkt wellicht een rare combinatie, maar eigenlijk is het vrij logisch. De twee partijen werken al langer samen en er zijn op de streamingdienst dan ook verschillende Pokémonfilms en -series te zien. Daarnaast is Netflix al wat langer bezig om van anime-series live-action varianten te maken zoals One Piece en Cowboy Bebop.

Hoe de live-action serie er uit gaat zien is nog onbekend. Eveneens weten we nog niet wat we van het plot kunnen verwachten. Omdat de serie nog in de vroege ontwikkeling zit, gaat nog even duren voordat we de nieuwe serie op Netflix kunnen verwachten. Gelukkig staat er nog genoeg andere Pokémoncontent op Netflix en zijn er ook nieuwe games.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!