Nintendo Switch: gratis Pokémon-game nu te spelen

Games Jeroen Kraak 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De pokémon-games zijn een van de populairste spellen op de Nintendo Switch. Nu is er een gratis variant bij die je samen kunt spelen met je vrienden.

Als je een Nintendo Switch hebt: heb je waarschijnlijk sowieso drie spellen in je kast staan: Super Mario Odyssey, Zelda: Breath of the Wild en Pokémon Sword of Shield. Bij die laatste serie kun je nu een nieuwe game toevoegen: Pokémon Unite. Het grote voordeel is dat deze gratis is te spelen.

Dit is Pokémon Unite

Als je kijkt naar de populariteit van games vandaag de dag, zijn er twee genres die groot zijn: het Battle Royale van COD: Warzone en het MOBA van League of Legends. Met Pokémon Unite komt er een game op de Nintendo Switch die zich op dat laatste genre richt.

Tijdens een speciaal evenement van The Pokémon Company afgelopen maand werd de game voor de Nintendo Switch gepresenteerd. In het spel neem je het in een vijf-tegen-vijf wedstrijd tegen elkaar op. Voordat je de strijd met iemand anders aangaat is het echter wel verstandig om eerst je eigen Pokémon te verbeteren. Dat doe je door verschillende Pokémon te vangen waardoor je experience punten krijgt. Daarmee gaat je level omhoog en evolueert de Pokémon naar een sterke versie. Tegelijk moet je verschillende punten op de kaart veroveren om punten te verzamelen. Wie daarvan de meeste heeft wint het potje.

Eerst de Nintendo Switch, daarna Android en iOS

Spelers met een Nintendo Switch kunnen vandaag het eerste seizoen van de game spelen en werken aan hun seizoensgevechtpas. Door missies te volbrengen kun je speciale upgrades en in-game valuta vrijspelen.

Pokémon Unite is vanaf vandaag gratis te spelen mits je Nintendo Switch Online hebt. Vanaf september komt de game ook naar Android en iOS en wordt ook crossplay. Zo kun je dus met je Switch samen met iemand spelen die aan het gamen is op zijn mobiele telefoon. Zoals gezegd hoef je er niets voor te betalen, maar is het wel mogelijk om in-game aankopen te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen