Olympische Spelen gratis kijken? Dit zijn de beste livestreams

Films & Series Jeroen Kraak 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Olympische Spelen gaan bijna van start en natuurlijk wil je niets missen. Wij zetten de beste streams voor jou op een rij.

Officieel gaan de Olympische Spelen vrijdag van start met de openingsceremonie en het aansteken van het Olympisch vuur. Toch zijn er al een aantal sporten begonnen. Zo is het voetbaltoernooi nu al van start gegaan. Waarschijnlijk wil je dan ook helemaal niets missen. Dat hoeft ook niet, want er zijn verschillende opties om het evenement live te kijken.

De Olympische spelen op televisie

Natuurlijk is de NOS er weer live bij. Bij de staatsomroep zie je vooral al Nederlandse sporters live in actie. Je kunt op televisie kijken op NPO 1 en online via NOS.nl. Tevens komt de zender elke dag met studio Tokio waar het wel en wee van de Nederlandse ploeg wordt besproken.

Voor het meeste aanbod van livestreams tijdens de Olympische Spelen moet je vooral naar Eurosport en Discovery. Discovery heeft namelijk de gehele licentie in handen en heeft een sub-licentie verkocht aan de NOS.

Epke Zonderland Olympische Spelen
Ook Epke Zonderland zien we in actie tijdens de Spelen. (Afbeelding: Fabrice COFFRINI / AFP)

Live kijken via internet

Via het televisiekanaal van Eurosport kun je veel van de Olympische Spelen zien. Daar is een schakelkanaal waar je bijna alle finales worden uitgezonden. Echt interessant wordt het op Discovery+. Via de streamingdienst van Discovery, dat ook eigenaar is van Eurosport+, kun je zelf via verschillende kanalen schakelen. Zo kun je zelf bepalen wat je wanneer wil zien. Wel heb je daarvoor een abonnement op Discovery+ nodig van 5,99 per maand en tijdelijk 29,99 euro per jaar.

Doordat Discovery zoals gezegd hoofdeigenaar van de licentie is, heeft het ook een aantal sporten dat het exclusief uitzendt. Een daarvan is het basketbaltoernooi bij de mannen.

Gratis alternatieven

Je kunt de Olympische spelen ook kijken via buitenlandse televisiestations. Zo zendt ook de Britse BBC en de Belgische VRT het evenement op televisie uit. Handig als je wellicht een andere sport wil kijken dan dat de NOS of Eurosport op dat moment aanbiedt. Online wordt het waarschijnlijk lastiger om via die kanalen te kijken. Het kan zijn dat je geblokt wordt, omdat je een Nederlands IP-adres hebt. Om toch toegang te krijgen kan het handig zijn om een VPN te gebruiken waarbij je jouw locatie zelf kunt instellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen