Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 5 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Streamingdienst Discovery+ start vanaf vandaag in Nederland

We hebben er weer een streamingdienst bij in Nederland. Discovery+ vervangt het oude Dplay, zoals het voorheen door het leven ging.

Dplay bestond al een tijdje. Het bracht de programma’s van Discovery, TLC en Animal Planet naar een streamingdienst. Toch heeft het bedrijf besloten om alles anders aan te gaan pakken en begint het nu Discovery+.

Dplay is nu Discovery+

Met de nieuwe streamingdienst komt Discovery+ ook met een groot aanbod dat het verdeelt in verschillende thema’s zoals lifestyle & relationships, home & food, real crime, adventure & history en wetenschap, technologie en milieu.

Natuurlijk zie je daar bekende series als Gold Rush, Say Yes To The Dress en Dynamo, maar ook de documentaires van BBC zijn op Discovery+ te zien. Ook komen er docu’s en series die speciaal voor het platform worden gemaakt. Zo start het op 10 januari met de documentaire What Killed Maradona. Daarin wordt de verslavende levensstijl van de voetballer nog verder onderzocht.

Geen veranderingen in de prijs

Discovery+ kost 3,99 per maand en daarmee is het even duur als diens voorganger Dplay. Ook is het mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten wat 39,99 per jaar kost. De dienst kun je door middel van een app zien op je telefoon, laptop en mobiel en is ook te zien op televisie via Google Chromecast, Apple Airplay of een app op je Smart TV.

“We zijn enorm trots en verheugd om Discovery+ vandaag in Nederland te lanceren. Juist in deze tijden hebben mensen de behoefte om te ontsnappen naar een andere wereld. Het heeft zo’n groot aanbod aan content, of het nu gaat om avontuur in de wijde wereld of romantiek dichtbij huis, voor iedereen, voor elk moment en voor elke stemming, het is altijd te streamen bij ons,” laat Discovery Benelux weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!