Assassin’s Creed Valhalla is de winnaar van de WANT Gaming Awards

Games Jelle van Es 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het nieuwe jaar is aangebroken, blikken we eigenlijk nauwelijks meer terug op hetgeen dat is geweest. In plaats daarvan kijken we vooruit. Toch zijn er nog een paar zaken die besproken moet worden. Eén daarvan is de uitslag van de WANT Gaming Awards 2020, met Assassin’s Creed Valhalla als de winnaar.

Aan het einde van 2020 hebben we diverse terugblikartikelen geschreven en belangrijker, een aantal prijsvragen uitgeschreven. De prijzen daarvoor zijn inmiddels al bij de winnaars aangekomen of zijn nog onderweg. Dus is het tijd om te kijken wat jullie favoriete games waren, met Assassin’s Creed Valhalla als de grote winnaar.

Assassin’s Creed Valhalla is de winnaar van de WANT Gaming Awards

Voor de verschillende prijsvragen die we georganiseerd hadden, kregen we vele honderden inzendingen binnen. Enerzijds om mee te doen met de prijsvraag en anderzijds om ons te laten weten wat hun favoriete game was. En daarbij was Assassin’s Creed Valhalla de absolute favoriet. De game kreeg de meeste stemmen. De game werd gevolgd door Ghost of Tsushima, wat een tweede mooie open wereldgame in dit verhaal is. The Last of Us Part 2 werd derde in dit rijtje. Opvallend genoeg kreeg Cyberpunk 2077 ondanks alle problemen er om heen ook veel stemmen en eindigde de game op de vierde plek. De vijfde plek is weggelegd voor Among Us, de game die velen door de verschillende lockdowns heen heeft geholpen.

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima (Afbeelding: Sony)

Assassin’s Creed Valhalla is overigens niet een hele onverwachte winnaar. We weten dat veel van onze lezers fan zijn van de reeks. Twee jaar geleden ging bijvoorbeeld de voorganger, Odyssey, er al met de eer vandoor. En omdat de game nog vers in het geheugen ligt, de game kwam in november uit, is het een game waar we wel rekening mee hadden gehouden als de winnaar.

Op naar 2021

En dan rest ons nu nog de vraag wat 2021 gaat brengen. Het is het eerste jaar waarop de nieuwe spelcomputers als de PlayStation 5 en Xbox Series 5 echt beschikbaar gaan zijn (hopelijk komt de PS5 snel op voorraad) en waarbij we heel wat nieuwe grote games gaan zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!