Tesla bewijst dat elektrisch rijden de toekomst is met flinke omzet

Elektrische auto's Jeroen Kraak 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft de financiële cijfers van het tweede kwartaal bekendgemaakt. Het maakt een indrukwekkende omzet en winst.

Waarschijnlijk zie je regelmatig Tesla’s om je heen wanneer je op de snelweg rijdt, of heb je er zelf een. Het lijkt alsof het er steeds meer worden. Dat is niet raar aangezien de automaker steeds meer bolides verkoopt. In het tweede kwartaal van dit jaar weet het bedrijf indrukwekkende cijfers te tonen.

Een flinke winst voor Tesla

Voor het eerst weet Tesla voor het eerst een winst te boeken van boven de miljard dollar. Om precies te zijn bedraagt de winst 1,14 miljard. Het is indrukwekkend te noemen, aangezien de winst 10 keer zo hoog is als in dezelfde periode een jaar eerder

Ook met de omzet van het bedrijf gaat het goed. Die steeg ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 98 procent. Eerst was deze 6,04 miljard dollar maar inmiddels is dat opgeklommen tot 11,96 miljard dollar.

Niet alles is goed nieuws bij de autofabrikant

Toch is er niet alleen maar goed nieuws te melden omtrent Tesla. Tijdens de presentatie van de cijfers uitte Elon Musk zijn zorgen om het chiptekort in de sector. De topman zegt dan ook dat de cijfers van de rest van het jaar afhankelijk zullen zijn van hoeveel chips er beschikbaar zijn voor de auto’s.

In totaal leverde Tesla afgelopen jaar 201.250 auto’s en fabriceerde het 206.421 auto’s in het tweede kwartaal. Toch kan daar in de volgende kwartalen niet de Cybertruck aan worden toegevoegd. Deze wordt pas geproduceerd na het Model Y in Texas wordt gemaakt. De Tesla Cybertruck zal daarom begin 2022 nog niet geleverd kunnen worden. Dat komt vooral door een tekort aan batterijcellen.

De Cybertruck is net zoals de Tesla Semi natuurlijk zwaarder dan andere voertuigen van het bedrijf. Die (vracht)wagens hebben dan ook meer batterijcapaciteit nodig dan de reguliere modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen