Nieuwe Android-tool update is eerste stap in uitrol gewilde WhatsApp-feature

Apps Mark Hofman 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Google’s meest recente Android-tool, de Data Restore Tool, heeft een update gekregen. De meest recente versie is de voorbereiding op één van de meest gewilde functionaliteiten van populaire chat-app WhatsApp. Het wordt mogelijk om je gesprekken van een Android-toestel over te zetten naar een iOS-apparaat. 

Het is goed om te weten dat deze nieuwe update slechts de voorbereidingen treft. Mocht WhatsApp de functionaliteit uitrollen, dan zijn Android-smartphones klaar om gebruik te maken van die feature. Al is het nu dus nog wel wachten tot de chat-app de functionaliteit uitrolt.

WhatsApp-feature dichterbij dankzij Android-tool

WhatsApp is voor velen de ideale app om in contact te blijven met vrienden en familie. Toch is er iets waar de meeste gebruikers tegenaan lopen. Wanneer je namelijk een nieuwe telefoon in huis haalt, en daarmee overstapt naar een nieuw besturingssysteem, blijven je gesprekken achter. Het is simpelweg niet mogelijk om je chats van Android naar iOS te verplaatsen en andersom. Zelfs niet met de nieuwe multi-device ondersteuning waar WhatsApp op dit moment aan werkt.

De ingebouwde Data Restore Tool van Android brengt daar overigens verandering in. Het is op dit moment mogelijk om via deze weg je foto’s, apps en bestanden over te zetten, ongeacht van welk besturingssysteem je komt. De meest recente update, versie 1.0.382048734, moet ervoor zorgen dat hier ook je WhatsApp-gesprekken onder vallen.

Wanneer je gebruikmaakt van de Android Data Restore Tool krijg je op een bepaald punt een QR Code te zien. Deze is vervolgens te scannen met je iPhone, waardoor je direct bij de migratie-instellingen van WhatsApp komt. Vanuit daar is het dus mogelijk om je gesprekken over te zetten.

Hoelang duurt het nog?

Er wordt al enige tijd gesproken over de mogelijkheid om je WhatsApp-gesprekken over te zetten van Android naar iOS en andersom. Toch is de functionaliteit tot op heden uitgebleven. De update van Google’s tool is een goede eerste stap, maar de bal ligt alsnog bij WhatsApp.

WABetaInfo, de meeste betrouwbare bron op dit gebied, laat overigens weten dat WhatsApp druk bezig is met de functionaliteit. De eerste opties zijn inmiddels al gespot in de betaversie van de app, wat simpelweg betekent dat de mogelijkheden getest worden. Als de functionaliteit al dusdanig ver is, dan hoeven we waarschijnlijk niet lang meer te wachten.

WhatsApp gaat eindelijk één van de grootste minpunten aanpakken

Naast deze functionaliteit heeft WhatsApp ook iets aangepast op het gebied van foto’s. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel dat Jeroen erover schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen