WhatsApp rolt nieuwe beta uit en nu op meerdere apparaten te gebruiken

Apps Mark Hofman 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het zat er al even aan te komen, maar WhatsApp maakt er nu echt werk van. Binnenkort is de chat-dienst op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Een functionaliteit die betatesters nu al voorgeschoteld krijgen.

In de meest recente WhatsApp beta is het mogelijk geworden om de dienst op apparaten te gebruiken, zonder dat je smartphone daarvoor in de buurt hoeft te zijn. Sterker nog: het desbetreffende toestel mag gewoon uitgeschakeld zijn.

WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken

Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, laat op zijn website weten dat het gaat om een zeer beperkte publieke beta. Er is een kleine groep betatesters die de nieuwe functionaliteit kunnen testen. Mocht deze test slagen, dan kunnen ook jij en ik er binnenkort mee aan de slag.

WhatsApp Multi-device
Zo werkt het (Afbeelding: Facebook)

In het bericht van FaceBook wordt duidelijk dat je met de nieuwe functionaliteit WhatsApp op vier verschillende apparaten kunt gebruiken. Dat kan een Windows, iPadOS, macOS of Android-apparaat zijn. Het enige waar je echt rekening mee moet houden is het feit dat één van de vier apparaten geen smartphone is. Het is dus mogelijk om op slechts 1 smartphone tegelijkertijd WhatsApp te gebruiken. Althans, tot nu toe dan. Of het bedrijf daar verandering in gaat brengen is nog niet bekend.

WhatsApp zorgt er overigens wel voor dat de verbinding net zo veilig is als normaal gesproken. Het maakt dus niet uit of je de dienst op je PC, smartphone of tablet gebruikt: er wordt altijd gebruikgemaakt van een end-to-end encryptie.

Waarom duurt het zo lang?

De komst van de functionaliteit is goed nieuws, maar het is nog steeds niet mogelijk om alle gebruikers toegang te geven. Facebook laat weten dat mensen al jaren vragen op de feature en eindelijk gehoor geeft. Maar waarom duurt het zo lang?

WhatsApp rolt langverwachte functie nog verder uit

Volgens het bedrijf is de hele architectuur van WhatsApp op de schop gegaan. Logisch, want WhatsApp Web maakte bijvoorbeeld gebruik van de smartphone-app als bron. Die bron moet er nu tussenuit gehaald worden, zonder dat daarbij de veiligheid van de gebruiker verloren gaat. Een aardige klus dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen