Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Is het elektrische vliegtuig de toekomst? United gaat ermee aan de haal!

Na het succes van de elektrische fiets en de opkomst van de elektrische auto was het slechts een kwestie van tijd. Vlieg jij in de toekomst met United Airlines? Dan zou het best kunnen zijn dat jij met je achterwerk in een elektrisch vliegtuig zit.

Het Zweedse Heart Aerospace werkt namelijk aan een elektrisch vliegtuig genaamd ES-19. Een project dat door veel grote organisaties gesteund wordt en waar United Airlines de toekomst in ziet. De maatschappij heeft inmiddels al 100 van dit soort vliegtuigen reserveert, al hangt de daadwerkelijke aankoop wel af van een aantal factoren.

Elektrisch vliegtuig? United ziet het zitten!

Er kan nog veel mis gaan in de deal, maar aan het vertrouwen vanuit United Airlines zal het niet liggen. Het bedrijf heeft 100 ES-19 vliegtuigen vooruitbesteld bij Heart Aerospace. Opvallend, want er is tot op heden nog geen enkel werkend prototype getest. Toch is er ontzettend veel vertrouwen in dit project. Het elektrische vliegtuig ziet er op dit moment namelijk uit als de veelbelovendste oplossing voor de vervuiling die veroorzaakt wordt door vliegtuigen. Het Zweedse bedrijf heeft naast United ook het vertrouwen (en de centen die daarbij komen kijken) van Breakthrough Energy Ventures, het bedrijf van Bill Gates.

Elektrisch vliegtuig United Airlines
Het model van United (Afbeelding: Heart Aerospace)

Als de ontwikkeling van het elektrische vliegtuig verloopt zoals gepland, dan is het straks mogelijk om iets meer dan 400 kilometer af te leggen op een volle lading. De vliegtuigen zullen dus zeker niet voor internationale vluchten ingezet gaan worden. Op dit moment is dan ook het plan om de ES-19 vooral voor binnenlandse vluchten te gebruiken. United Airlines is van plan om tussen Chicago en Indiana en tussen San Francisco en Californië te vliegen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het elektrische vliegtuig ook voor lange vluchten ingezet kan worden. Al moet de technologie op gebied van batterijen nog wel flink doorontwikkeld worden om dat doel ook echt te halen.

‘Pas een succes als dit probleem wordt aangepakt’

We kunnen er anno 2021 niet meer onderuit: elektrisch is de toekomst. Waar E-Bikes inmiddels het straatbeeld over beginnen te nemen, worden ook elektrische auto’s steeds populairder. Al kunnen we op dit moment wel stellen dat het grote succes tot op heden nog uitgebleven is. En daar gaat overigens ook niets aan veranderen, als een groot probleem niet opgelost wordt.

Elektrische auto pas echt een succes als dit probleem wordt aangepakt

Benieuwd naar welk probleem dat precies is? Lees via de bovenstaande link dan zeker even het artikel van Collega Lisanne!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!