Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Loki eerste Marvel-serie Disney+ met tweede seizoen: wat betekent het?

Sinds vandaag staat de laatste aflevering van Loki online. Daar gaan we helemaal niets over spoilen, maar er is wel nieuws over de serie.

Loki is de derde echt grote Marvel-serie op Disney+. Eerder zagen we natuurlijk al WandaVision en The Falcon and The Winter Soldier voorbijkomen. Het bijzondere is dat ondanks dat het allemaal Marvel is, wel allemaal hun eigen unieke uitstraling hebben. Van al die titels is Loki nu de eerste titel die een tweede seizoen scoort.

Loki is een groot succes

We kunnen zonder te spoilen zeggen dat Loki echt genieten is. De serie zit vol met twists, actie en typische Marvel-humor en blijft daarom elke aflevering heerlijk vers. De serie doet het ontzettend goed bij critici en fans. Zo scoort het op Rotten Tomatoes 92 procent en weet het op IMDb een prachtige 8,9 om te scoren.

Terwijl Disney+ bij andere series wellicht nog twijfelt of een tweede seizoen aan de orde moet komen is dat bij Loki niet het geval. Het heeft tijdens de credits van het eerste seizoen bevestigd dat er ook een tweede deel aankomt.

Het is opvallend nieuws over Loki. Disney+ gebruikte het platform vooral om Marvel-titels als een soort miniseries neer te zetten. Het zijn eigenlijk een soort lange films die nu in het begin Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe moeten neerzetten. Ze doen dan ook niet onder voor de bioscooptitels en Loki is misschien zelfs wel iets beter dan de meeste.

De toekomst van Marvel op Disney+

De aankondiging voor een nieuw seizoen van Loki kwam subtiel naar voren in de aftiteling. Dat is niet alleen goed nieuws voor de fans van de serie, maar ook de liefhebbers van Marvel als geheel. Het betekent dat Disney zich niet laat beperken door formats en kaders. We zijn dan ook benieuwd hoe Disney Marvel verder in de markt gaat zetten. We weten al dat series als Hawkeye, She-Hulk en Moon Knight in de pijplijn zitten en met nu ook een tweede serie van Loki is die voorlopig niet opgedroogd.

Wanneer het tweede seizoen van Loki uitkomt is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk ergens in 2022 zijn. Dat wordt dus nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!