Marvel haalt Star Wars-ster binnen voor langverwachte serie op Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat Moon Knight eraan komt weten we al een lange tijd. Nu geef Marvel eindelijk een update over de nieuwe serie op Disney+.

Al maanden gaat de naam rond van Oscar Isaac bij Moon Knight. De nieuwe Marvel-serie staat al een tijd op de planning, maar heeft nu eindelijk officieel een gezicht gekregen.

Marvel en Star Wars

Isaac is een van de populairste acteurs op dit moment. Hij speelt onder in Metal Gear Solid en Dune die nog in de bioscopen moeten komen. De echte Disney-fans kennen hem natuurlijk vooral uit Star Wars Episode IX – The Rise of Skywalker waarin hij Poe Dameron speelde. Toch is Marvel hem ook niet vreemd aangezien hij al een rol had in X-Men Apocalypse.

Dit is Moon Knight

Nu is hij terug in de Marvel Star met een echte hoofdrol. Hij gaat Moon Knight spelen, een superheld die voor het eerst opdook in de comic Werewolf by Night in 1975. Vaak wordt de superheld vergeleken met Batman. Beide zijn rijke ondernemers die hun geld gebruiken voor de uitrusting om de misdaad te bestrijden.

Er zijn echter ook verschillen tussen de Marvel en DC-held. Moon Knight kun je een anti-held noemen. Het is het alterego van Marc Spector, een huurling die bezeten is door de oude Egyptische maangod Khonshu. Het meest interessante aan de held is dat hij meerdere persoonlijkheden heeft die elkaar in de weg zetten. Het ene moment is hij een taxichauffeur en dan weer een playboy.

Geen groot geheim

Dat Isaac de hoofdrol krijgt in de serie is geen verrassing. Zijn naam in Hollywood gaat al een tijdje rond. Trainingvideo’s op Instagram verklapten het eerder ook al. Door middel van een tweet vond Marvel het nu ook maar eens tijd om het te melden.

Wanneer we Moon Knight op Disney+ kunnen verwachten is nog onbekend, maar vermoedelijk is het in de eerste helft van 2022. Disney heeft nog geen releasedatum vrijgegeven. Tot die tijd is er gelukkig nog genoeg andere Marvel-actie op de streamingdienst. Zo komt Loki over iets minder dan twee weken en hebben we natuurlijk de release van Black Widow.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen