Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Loki komt nog eerder naar Disney+ dan je denkt

Veel Marvel-fans kijken uit naar de nieuwe Loki-serie. Voor hen is er nu goed nieuws. De serie komt eerder naar Disney+ dan gedacht.

We hebben dit jaar inmiddels WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier achter de rug. We kijken dus volop uit naar Loki dat alweer de derde Marvel-serie op Disney+. Gelukkig komt de serie over de broer van Thor eerder naar het platform dan verwacht.

Zo gaat Loki verder

Loki had natuurlijk een interessante rol in Avengers: Endgame. Terwijl zijn broer en de andere superhelden terugreisden naar de Battle of New York, wist Loki te ontsnappen met de Tesseract.

Juist dat punt is de begin van de serie. Door het gebruik van de Tesseract valt hij op bij de Time Variance Authority (TVA), een instantie in het MCU dat de tijdlijn bewaakt en zorgt dat er geen grote veranderingen zijn. Met al het tijdreizen tijdens de Avengers-films is het universum behoorlijk door de mangel gehaald. Loki moet de TVA helpen, maar de grote vraag is of hij wel te vertrouwen is. Hij staat namelijk beter bekend als de trickster. Toch lijkt Loki geen keuze te hebben, aangezien hij anders uit alle realiteiten wordt verwijderd.

Een eerdere release op Disney+

Loki stond oorspronkelijk gepland voor 9 juni, maar er is goed nieuws voor de fans. De serie komt iets eerder. In een video laat Tom Hiddleston op een typische Loki-manier weten dat de eerste aflevering al op 7 juni op Disney+ staat. Het betekent dat Disney+ afrekent met een vast ritueel. Normaal komen de grote series altijd op een vrijdag online.

Mogelijk komt de verandering door de release van Black Widow. Deze staat gepland voor 9 juli. Dat is dus op een vrijdag en mogelijk hoopt Disney dat de twee titels niet tegelijkertijd online komen. Wil je de serie desondanks toch in het weekend kijken, dan moet je natuurlijk wel oppassen voor spoilers doordeweeks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!