Black Panther-ster speelt ook in nieuwe Marvel-film en serie

Films & Series Jeroen Kraak 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Er is weer Black Panther-nieuws! Danai Gurira gaan we zowel in de nieuwe film en serie terugzien. Ze speelt de rol van Okoye.

Sinds de dood van Chadwick Boseman is het de vraag hoe de Black Panther-franchise verdergaat. Toch komt er een nieuwe film en een serie aan. Disney+ heeft een bekende naam opnieuw binnen, meldt het doorgaans goed ingevoerde Deadline.

Danai Gurira keert terug als Okoye

Danai Gurira heeft een nieuwe deal met Disney gesloten om actief te blijven in het MCU. Dat betekent dat de actrice die we kennen uit de originele film gewoon in Black Panther: Wakanda Forever en de toekomstige serie terugzien als Okoye. Disney en Marvel hebben de deal nog niet bevestigd.

De aankomende Black Panther-serie speelt zich af in het koninkrijk Wakanda. Veel daarover weten we nog niet want het plot is nog een groot geheim. Toch zorgt de omgeving en de high-tech samenleving voor genoeg facetten om het interessant verhaal te maken, zelfs zonder de geliefde Chadwick Boseman. Wie er nog meer in de cast zitten is nog een grote verrassing. Wellicht zien we ook Florence Kasumba terug. De actrice die Ayo speelt, zagen we al langskomen in The Falcon and the Winter Soldier.

Komen er nieuwe gezichten in de Black Panther-franchise?

Wat we wel weten is wie de serie gaat regisseren. Dat is natuurlijk Ryan Coogler, die de eerste film regisseerde. Ook komt er waarschijnlijk een nieuwe Black Panther. Dat betekent niet dat ze T’Challa openieuw casten of Boseman via trucage terugbrengen. Iemand anders zal de rol van de superheld op zich gaan nemen. Wel is al bekend dat in de film onder andere Martin Freeman, Angela Bassett, Lupita Nyong’o en Winston Duke terugkeren.

Hoe dan ook, we zullen nog wel even op de Black Panther-film en serie moeten wachten. Black Panther: Wakanda Forever staat gepland voor 8 juli 2022. De serie heeft nog geen releasedatum meegekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen