Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 29 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Omar Sy: ‘Lupin is voor mij het perfecte karakter als acteur’

Lupin Part 2 komt er bijna aan. Om alvast in de stemming te komen vertelt hoofdrolspeler Omar Sy over de hit-serie van Netflix.

Nog even wachten en dan zien we eindelijk het tweede deel van de Franse Netflix-original Lupin. Vanaf 11 juni kun je zien hoe het seizoen afloopt. Om alvast in de sfeer te komen delen wij een interview met hoofdrolspeler Omar Sy.

Hoe ben je Lupin geworden?

“Het begon allemaal toen productiemaatschappij Gaumont mij vroeg welke rol ik graag zou willen spelen. Die vraag blies me weg. Het duurde niet lang dat ik op Arsène Lupin uitkwam. Hij is voor mij het perfecte karakter als acteur. Hij is een verleider en slim, hij speelt meerdere rollen, hij maakt het mogelijk om allerlei avonturen te beleven. Van drama tot komedie en van diepte tot lichtzinnigheid.

Als je opgroeit in Frankrijk ken je Lupin. Je weet hoe hij eruitziet en wat hij kan. Hij is een van onze helden. Ik zelf vond de manga-versie van Lupin zeer bijzonder. Ik raakte dus bekend met het karakter door de Japanse adaptatie van het verhaal van Maurice Leblanc. Toen ik deelnam aan dit project begon ik weer met het lezen van de boeken en heb ik alle filmversies gekeken.”

Dave Bautista: ‘Niets is lastiger dan worstelen met een zombietijger’

Wat was jouw eerste reactie toen je het script las?

“Ik vond het een geweldig uitgangspunt van de show! Ik had verschillende concepten gelezen die nooit helemaal bevredigend waren. Wij hadden lang gekeken naar ‘onze Lupin’ en kwamen erachter dat hij altijd al iets miste. Toen George Kay met deze versie kwam, dacht ik dat hij de Lupin gevonden had waarnaar we zolang zochten – het karakter in onze moderne samenleving en toch erg speciaal.

Zijn zoektocht voor wraak was een goede parallel met Lupins karakter. Daarnaast is er ook overeenkomst tussen Lupins reis en die van Assane wat volkomen logisch was. Ik wilde ook het thema vaderschap en nalatenschap – belangrijke thema’s die het verhaal overstijgen.”

Hoe zou je Lupin omschrijven?

“Het gaat over een kind dat een boek tegenkomt. Nu serieus: het gaat over een wees die een vaderfiguur vindt in het boek. Hij ziet daarin zijn vader die hij zelf heeft verloren en hem het boek heeft gegeven. Met deze nalatenschap probeert hij zijn naam te wreken. Lupin heeft meerdere lagen: hij is een kind dat zijn vader wil wraken, maar hij is zelf ook een vader die moet stoppen om zo geobsedeerd te zijn over zijn eigen ouder. Dit alles terwijl hij een hoffelijke dief is!

De show speelt zich af in twee verschillende periodes, hoe is dat voor jou?

Het is geweldig! Als je over Lupin praat komen meteen het leuke momenten naar boven: het brein achter de roof, de smart-ass die iedereen altijd een stap voor is, de actie. Als je naar het acteren zelf gaat, zie je ook de achtergrond van het karakter. Hoe hij geworden is wie hij nu is, de grijze ruimtes en de nuances.

George Kay, de schrijver van de serie wilde graag de jeugd van Assane ontdekken. Ik wilde graag zien wat Mamadou Haidara zou doen, de acteur die de jongere versie van Assane speelt. Zo kon ik dat gebruiken in mijn rol.

Netflix in juni: Lupin, Elite, Joker, The Last Kingdom en meer!

Assane komt dichter bij zijn zoon in Part 2. Wat denk je van hoe Lupin omgaat met het vaderschap?

“Wat ik leuk vind is dat het twee kanten opgaat. Assane heeft het moeite met zowel een zoon als vader te zijn. Als hij zich focust om zijn vader te wreken is hij een beetje kinderachtig en vermijdt hij zijn verantwoordelijkheid. Wanneer hij tijd doorbrengt met zijn zoon, vergeet hij eigenlijk zijn zoektocht naar wraak. De show gaat ook over nalatenschap: de vader van Assane geeft hem een exemplaar van Arsène Lupin. Wat gaat hij ermee doen? En hoe zal hij het doorgeven aan zijn zoon?”

Lupin is vanaf 11 juni te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!