Dave Bautista: ‘Niets is lastiger dan worstelen met een zombietijger’

Films & Series Jeroen Kraak 19 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Army of the Dead is de nieuwste actiefilm van Zack Snyder op Netflix. De hoofdrol is voor Dave Bautista. Wij spraken met de oud-worstelaar.

Wie nu Zack Snyder zegt, denkt vooral aan Justice League. De regisseur mocht de superheldenfilm eindelijk afmaken zoals hij het ook bedoelde. Het leverde hem lovende kritieken op. Ondertussen was de regisseur ook bezig met Army of the Dead. Daarmee gaat hij terug naar zijn roots: een echte zombiefilm. De hoofdrol is voor Dave Bautista die we natuurlijk vooral kennen als professioneel worstelaar en Drax uit Guardians of the Galaxy.

Army of the Dead: Snyder onthult bizarre scene die te heftig is voor Netflix

Verlossing in Army of the Dead

“Army of the Dead is een film over een overval middenin een zombie-uitbraak, maar er is nog zoveel meer. Voor mij is het een verhaal over verlossing,” vertelt Bautista. In de film speelt hij Scott een oorlogsheld die tegenwoordig in een wegrestaurant werkt. Zijn relatie met zijn dochter is flink bekoeld maar toch gaan ze samen op pad door het door zombiegeteisterde Las Vegas om een kluis te kraken met daarin 200 miljoen dollar. Dat levert de nodige actie op.

“Wat Scott doet om zijn slechte relatie met zijn dochter te verbeteren en tegelijkertijd andere mensen probeert te helpen is voor mij het hart van het verhaal.” Toch vindt Bautista het lastig om de film samen te vatten: “Er zijn momenten van verlossing, maar er is ook drama, horror en komedie. De film is echt zelfbewust en durft zichzelf en het genre belachelijk te maken. Dat maakt het echt leuker! Het is iets wat ik nog nooit gezien heb.”

Dave Bautista Army of the Dead Netflix
Jackpot voor Dave Bautista (Afbeelding: Netflix)

Dave Bautista wil acteerkunsten laten zien

Bautista is blij dat hij met Snyder kan werken. Het stond al jaren op zijn verlanglijst maar het kwam er maar niet van. Toch stond hij niet te springen toen hij voor het eerst gevraagd werd voor de film. “Ik was niet op zoek naar een zombie-film, want ik wilde een film waarin ik echt mijn acteerkunsten kon laten zien. Toen ik met Zack praatte en hoorde wat de rol echt inhield, was ik echt geïnteresseerd.”

Toen Bautista echt aan het werk ging met Snyder merkte hij de magie van de regisseur. “Het filmen met hem was echt een leerervaring van mij. Het is voor het eerst dat ik met iemand samenwerk die zowel de regie als de cinematografie doet. Hij was altijd bij ons in de buurt met de camera op zijn schouder en nam alle tijd om met ons te praten. Zo zie je een echte kunstenaar aan het werk. Zijn films zijn prachtig.”

Dave Bautista tussen de lijken. (Afbeelding: Netflix)

Worstelen met een zombietijger

Natuurlijk kan een echte artiest niet zonder een zombietijger. Het is een van de meest opmerkelijke figuren in de film, ook voor de oud professioneel worstelaar. “Worstelen met een zombietijger is het moeilijkste wat er is. Gelukkig hoefde ik daar niet mee te dealen, maar Martin!”

Toch doet het Bautista terugdenken aan zijn eigen carrière als worstelaar. “Ik praat er niet licht over, want worstelen in de WWE was voor mij het zwaarste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan! Het heeft me een ander mens gemaakt. Ik kijk na mijn worstelcarrière echt anders naar mijn leven.”

Army of the Dead is vanaf 21 mei te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen