Zack Snyder over nieuwe Justice League: “Het was een helingsproces”

Films & Series Jeroen Kraak 19 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk is het zover! Vier jaar na de bioscoop-versie van Justice League zien we nu eindelijk de versie van Zack Snyder. Wij spraken met de regisseur.

Zack Snyder en Justice League is een moeizame combinatie. De regisseur werd oorspronkelijk aangetrokken om het DC Universe te verenigen met de film Justice League. Daarin komen alle grote DC-superhelden bij elkaar en strijden ze samen tegen het kwaad. Snyder heeft daar een eigen visie over, maar werd daarin niet gesteund door de toenmalig studiobazen. Zij besloten Joss Whedon erbij te halen om de film wat luchtiger te maken.

Een periode van rouw

Daar blijft het niet bij. Tijdens het maken van de film besluit Snyders dochter een einde aan haar leven te maken. Snyder blijft doorwerken, maar een paar maanden later besluit hij toch te stoppen.

Na het vertrek van Snyder neemt Whedon volledig het stokje over. Hij maakt er een andere film van de bedoeling was van Snyder. Snyders vrouw Deborah die betrokken is als producenten en oud-Batman-regisseur Christopher Nolan adviseren Snyder om de film nooit te gaan kijken en dat heeft hij dan ook niet gedaan.

Een reis voor Zack Snyder

“Het is een reis en het is speciaal om nu de film te laten zien. Ik heb de bioscoopversie nooit bekeken en voor mij voelt extra zoet. Het is daarom voor mij alsof er een compleet nieuwe film uitkomt. Al het werk van de acteurs en crew. Het voelt als een zege dat ik het nu eindelijk kan laten zien,” vertelt Snyder aan Want.

Het eindelijk afmaken betekent ook het afsluiten van een periode. De regisseur maakte de film af samen met zijn vrouw Deborah Snyder. “Het was ook een helingsproces. We zijn een soort van circusfamilie. We leven met pijn, maar ook met voldoening.”

Justice League Zack Snyder
De superhelden uit Zack Snyder’s Justice League. (Afbeelding: Warner Bros)

Voldoening

Die voldoening is er volgens Snyder niet alleen bij zijn familie. Ook de acteurs zien eindelijk hoe de film bedoeld is. “Ik denk dat ze blij zullen zijn. Dit is de film die we vooraf wilden maken en nu ook gemaakt hebben. De bioscoopversie is half veranderd. Het is voor hun nu ook een reis die eindelijk tot een einde is gekomen. Zij zien nu de film die ik hen heb beloofd dat het zou worden”

Dat Snyder de film af kan maken komt vooral door de fans. Zij lieten op social media massaal weten de Snyder Cut te willen zien. Hij denkt dat zij dolblij zullen zijn. “Het is een complete ervaring van vier uur. Ik denk dat alles erin zit wat ze willen. De personages zijn helemaal uitgewerkt en de film zit vol actie met respect voor het verhaal.”

Snyder is de fans dan ook dankbaar dat er een nieuwe Justice League komt. “Ze zijn echt geweldig en ik kan ze niet genoeg bedanken. Ze waren onvermoeid en hebben zoveel bereikt met hun actie”, vertelt de regisseur. Daar blijft het niet bij. “Het is ook fantastisch dat ze aandacht vragen voor geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie. Eigenlijk staat de film daarbij in de schaduw van hun daden. Zonder hen zou er ook geen film zijn.”

De film is vanaf nu te zien via onder andere Pathé Thuis.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen