The Falcon and the Winter Soldier is de eerste échte Marvel-serie

Reviews Jeroen Kraak 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover. Vanaf morgen zien we The Falcon and The Winter Soldier op Disney+. Wij mochten de eerste aflevering al zien.

De afgelopen weken zijn we verwend met WandaVision. De serie begon wat mat maar veranderde in een waar spektakel met in elke aflevering weer een nieuwe plotwending. Hoewel het een vermakelijke en spannende productie was, was het niet de typische Marvel-serie. Met The Falcon and The Winter Soldier op Disney+ is dat compleet anders.

The Falcon and the Winter Soldier is echt Marvel

Zodra The Falcon and the Winter Soldier begint, heb je meteen het gevoel dat je in een echte Marvel-film zit. De eerste aflevering begint met een actiescène van 10 minuten die je zelden in een serie ziet. Zoiets heb je normaal alleen in films. Het is een bruisende start waardoor je meteen in de serie zit.

Waar het verhaal van The Falcon en the Winter Soldier precies naartoe gaat, is in de eerste aflevering nog niet duidelijk. Er zitten al wel wat lijntjes, maar waar wat die betekenen is de grote vraag. Dat kennen we natuurlijk van Marvel en zagen we ook al bij WandaVision.

De superhelden

In de eerste aflevering krijgen we ook meteen een beter beeld van de helden in de serie. The Falcon zit nog steeds met de erfenis van Captain America. Hij heeft het schild in bezit en weet niet goed wat hij er mee aan moet. Hij probeert weer een nieuw leven op te bouwen, maar heel makkelijk gaat dat niet, zelfs voor een superheld. Is hij wel de juiste held die Captain America moet opvolgen?

Hetzelfde geldt voor de Winter Soldier. Ook hij heeft het na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame erg lastig om zijn leven weer op orde te krijgen. Hij slentert wat rond in New York zonder een echt doel.

The Falcon and the Winter Soldier Captain America
The Falcon worstelt met de erfenis van Captain America. (Afbeelding: Disney)

Wie is de bad guy?

In de eerste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier zien we zoals gezegd al meteen een paar actiescènes. Toch is het nog echt de vraag wie achter het geweld zit. Marvel staat natuurlijk bekend om haar fantastische schurken. Er gaan op het internet al verschillende geruchten, maar die worden nu nog niet bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen