Betaalbare elektrische fiets: dit zijn de beste e-bikes voor een scherpe prijs

Elektrische auto's Thomas Aalderink 19 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Hoe hard het ook waait en hoe steil de helling ook is, met een elektrische fiets maakt het allemaal niet meer uit. Dankzij trapondersteuning wordt fietsen een stuk leuker, maar ook duurder. Voor een beetje leuke e-bike moet je immers al flink de portemonnee trekken. Gelukkig hebben de ANWB en Consumentenbond in hun tests gekeken naar goede elektrische fietsen, die ook nog een beetje betaalbaar zijn.

Betaalbaar betekent echter niet hetzelfde als goedkoop. Zo kost de voordelige keuze van de ANWB 1.999 euro. Het betaalbare alternatief dat volgens de Consumentenbond de beste optie is, gaat voor 2.250 euro over de toonbank. Dat is een flinke zak geld, maar het is toch aanzienlijk goedkoper dan de echte topmodellen. En dat terwijl ze relatief weinig onderdoen voor de duurdere elektrische fietsen die als beste uit de test kwamen.

De beste betaalbare elektrische fiets

Neem bijvoorbeeld de Vyber Ride E1 Special Edition. Deze elektrische fiets is door ANWB uitgeroepen tot voordelige keus. In de einduitslag komt deze e-bike met het eindcijfer 8,1 als vierde over de meet. Er zijn dus slechts drie fietsen die het beter deden, waarvan de winnaar een 8,7 scoorde. Zo groot is het gat dus niet. Althans, qua score niet. Het verschil in prijs is echter wel flink. De Vyber is 700 euro goedkoper dan de winnaar.

betaalbare elektrische fiets e-bike Vyber Ride E1 Special Edition
De Vyber Ride E1 Special Edition (Afbeelding: Vyber)

Dat verschil in prijs zie je dus wel terug in de eindscore, maar echt groot is het gat niet. De uit Twente afkomstige Vyber Ride E1 Special Edition kan dan ook op positieve kritieken rekenen van de ANWB. Vooral de krachtige motor, goede schijfremmen, prettige derailleur en het algehele comfort van deze elektrische fiets worden als pluspunten genoemd. Helaas is de afwerking vrij sober en zijn er een aantal kwetsbare onderdelen. Wil je het gehele juryoordeel lezen, klik dan hier.

Consumentenbond is het niet eens met de ANWB

Zoals gezegd denken ze niet alleen bij de ANWB aan fietsers met een kleiner budget, ook de Consumentenbond heeft een goedkoop alternatief geselecteerd. Zij gaan echter niet voor de Vyber Ride E1 Special Edition, maar voor de Kalkhoff Endeavour 1.B Move. Deze is met een adviesprijs van 2.250 iets duurder dan de voordelige keuze van de ANWB, maar nog steeds een prima betaalbare elektrische fiets.

betaalbare elektrische fiets e-bike Kalkhoff Endeavour 1.B
De Kalkhoff Endeavour 1.B (Afbeelding: Kalkhoff)

De Consumentenbond geeft deze e-bike een 7,4. Dat is 0,8 punt lager dan hun testwinnaar, dus ook hier valt het gat richting de top wel mee. Net als de Vyber Ride E1 Special Edition is ook de krachtige motor van de Kalkhoff Endeavour 1.B Move een groot pluspunt. Daarnaast komt de sportief schakelende derailleurversnelling goed uit de test en is tevens het comfort prima in orde. Het verschil zit ook bij deze elektrische fiets in de details. Zo is het display vrij eenvoudig en kun je deze niet van de fiets halen. Meer over de Kalkhoff Endeavour 1.B Move lees je hier.

Op zoek naar de allerbeste e-bike?

Ligt je budget wat hoger en ben je op zoek naar de allerbeste elektrische fiets van dit moment? Dan is dit volgens de ANWB de beste keuze die je kunt maken. De Consumentenbond is het daar echter niet mee eens. Volgens deze experts is dit juist de e-bike die je moet kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen