Elektrische fiets: dit is volgens de Consumentenbond de beste e-bike

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit. Je ziet ze overal voorbij komen. Niet alleen op straat, maar ook in de (online) etalages. Het e-bike aanbod is enorm gegroeid, en dat maakt kiezen behoorlijk lastig. Gelukkig is er altijd nog de Consumentenbond om je advies te geven.

De Consumentenbond is in de e-bike zee gedoken en heeft maar liefst 334 elektrische fietsen getest. Hierbij hebben ze gekeken naar zaken zoals elektrische ondersteuning, actieradius, bediening en uitrusting. Uiteindelijk kwamen er meerdere e-bikes zeer goed uit de test. Toch kan er maar eentje de allerbeste zijn, en dat is volgens de Consumentenbond de Cube Touring Hybrid Pro 625.

De beste elektrische fiets

Met een 8,2 als rapportcijfer komt deze toffe elektrische fiets als beste uit de test. De Cube Touring Hybrid Pro 625 wordt vooral geroemd om zijn veelzijdigheid. Hoe je ‘em ook gaat gebruiken, deze e-bike kant het aan. Hij fietst heerlijk, is lekker stil en beschikt over meer dan voldoende vermogen. Ook de range is met 100 kilometer dik in orde. Kortom, de ideale balans tussen sportiviteit en comfort.

Beste elektrische fiets e-bike consumentenbond
Ook in het zwart. (Afbeelding: Cube)

Waarom heeft de Cube Touring Hybrid Pro 625 dan geen tien gekregen? Dat zit hem er vooral in dat de meegeleverde lader niet zo snel is. Daarnaast wordt hij standaard zonder slot geleverd. Dat zou je toch wel verwachten wanneer je een elektrische fiets van 2.750 euro koopt. Wil je meer weten over de elektrische fiets? Klik dan hier.

Goed alternatief volgens de Consumentenbond

Mocht je deze e-bike toch net even wat te prijzig vinden, of is het design niet helemaal je ding? Dan heeft de Consumentenbond ook nog een goed alternatief voor je, namelijk de Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh. Met een 7,4 scoort hij bijna een punt lager dan de grote winnaar, maar dat maakt deze elektrische fiets zeker geen miskoop.

Cowboy 4 is de toegankelijkste elektrische fiets dankzij grote aanpassing

Wil je meer weten over de Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh? Lees dan verder in de Getest-rubriek van NU.nl. Hierin schrijven ze wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Wil je de gehele elektrische fiets-test inzien? Dan kun je terecht bij de Consumentenbond zelf.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: dit is volgens de Consumentenbond de beste e-bike
Sluiten