Elektrische fiets: dit is volgens de ANWB de beste e-bike van 2021

Elektrische fietsen Thomas Aalderink 16 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De zomer komt eraan en de elektrische fietsen vliegen over de (digitale) toonbank. Misschien wil je er zelf ook wel eentje aanschaffen, maar welke moet het worden? Er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kun je altijd nog terecht bij de ANWB voor advies, want zij hebben de beste e-bikes voor je op een rij gezet.

De ANWB is met vijftien fietsen aan de slag gegaan en heeft ze allemaal zeer uitvoerig getest. Uiteindelijk zat de top drie dicht op elkaar, maar was er toch een duidelijke winnaar. Met een 8,7 kwam de Kalkhoff Endeavour 3.B Move als beste uit de test. Het zilver is er voor de CUBE Touring Hybrid One 500 en het brons gaat naar de Victoria E-Trekking 6.5 Wave. Deze elektrische fietsen scoorden respectievelijk een 8,5 en een 8,3.

De beste elektrische fiets volgens de ANWB

De verschillen zijn dus minimaal. Toch werd de Kalkhoff Endeavour 3.B uitgeroepen tot de beste elektrische fiets. Maar wat maakt deze e-bike dan zo goed? Volgens het juryrapport is dat vooral omdat hij all-round goed scoort. De ondersteuning is krachtig, de remmen zijn meer dan goed op orde en ook de uitstekende stabiliteit is een groot pluspunt. Verder wordt door de ANWB ook de prettige derailleurversnelling van deze 2.699 euro kostende e-bike nog genoemd.

Kalkhoff Endeavour 3.B Elektrische fiets ANWB e-bike
Ook in het groen. (Afbeelding: Kalkhoff)

Helaas is er ook nog wel wat aan te merken. Het grootste minpunt van deze elektrische fiets is volgens de ANWB de ketting. Deze is open en daardoor onderhoud eisend. Het is geen groot minpunt, maar volgens de jury is deze e-bike daardoor niet de allerbeste jaarrondfiets. Een klein smetje op een verder zeer positief rapport. Een 8,7 is een cijfer waar je mee kan thuiskomen, vooral als niemand in de klas het beter doet.

De voordelige keuze

Naast de lofzanger voor de winnaar, wil de ANWB ook nog even wat kwijt over de nummer vier. Op deze plek vinden we de Vyber Ride E1 Special Edition. Een nieuwkomer die is uitgeroepen tot de ‘voordelige keuze’. Deze elektrische fiets uit Twente kost namelijk 1.999 euro. Dat is nog steeds een hoop geld, maar wel 700 euro minder dan de Kalkhoff Endeavour 3.B.

Elektrische fiets kopen? Zo kies jij het juiste model voor jezelf

De ANWB is zeer te spreken over de nieuwkomer. Vooral de krachtige motor, prima actieradius, fijne rijeigenschappen en een slimme app zorgen ervoor dat hij een 8,1 scoort. Helaas laat hij door het wat slappe frame punten liggen op het gebied van stabiliteit. Jammer, maar je krijgt nog steeds heel veel elektrische fiets voor je geld.

De beste e-bike volgens de Consumentenbond

Ben je er nog niet uit? Bekijk dan hier de complete elektrische fiets test van de ANWB. Mocht je daarna nog steeds twijfelen over welke e-bike je in huis moet halen, bekijk dan hier welke elektrische fiets volgens de Consumentenbond het allerbeste is. Spoiler: het is niet de Kalkhoff Endeavour 3.B.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen