Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Star Wars-fans voeren actie voor nieuw vervolg van deze film

De laatste jaren zien we weer flink wat nieuwe Star Wars-content. Toch is dat voor de fans niet genoeg. Zij willen natuurlijk meer.

De kracht van social media was het afgelopen jaar goed te zien. Mede door #ReleaseTheSnyderCut kwam er eindelijk een nieuwe versie van Justice League onder leiding van Zack Snyder. Nu proberen fans het ook voor elkaar te krijgen bij andere films en series. Zo was er eerder al actie voor een nieuw einde van Game of Thrones, nog zonder succes overigens. Nu zijn de Star Wars-fans bezig om een nieuw deel te krijgen van een film uit a galaxy far far away.

Keert Han Solo terug?

Fans voeren nu actie op Twitter om een deel twee van Solo: A Star Wars Story te krijgen. Dat doen ze met de hashtag #MakeSolo2Happen. Deze is zelfs trending op Twitter.

Het is een opmerkelijke move aangezien de Star Wars-film niet de hoogste cijfers kreeg op het internet. Zo scoort het een 6,9 op IMDb en 69 procent op Rotten Tomatoes. Toch maakt het de fans niet uit. Zij willen een nieuw avontuur van Han Solo in het Star Wars-universum.

Star Wars is booming door Disney+

Op zich is dat natuurlijk niet raar. Sinds de start van Disney+ werkt maker Lucasfilm aan veel spin-offs van Star Wars. Zo krijgen onder andere Boba Fett, Obi-Wan Kenobi en Ahsoka allemaal hun eigen serie op de streamingdienst. Rondom Han Solo blijft het stil. Het is dan ook de vraag wat de rol van het personage en zijn harige vriend Chewbacca in de aankomende series is.

Drie jaar na de film

Het is nu drie jaar geleden dat de film naar de bioscopen kwam. Rond de tweede verjaardag was er ook al aandacht voor een eventuele sequel. Toch zorgt de SnyderCut voor een nieuwe dimensie. Het laat zien dat filmmaatschappijen soms wel luisteren naar de fans. Snyder vertelt erover in de onderstaande video.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De ene fan gaat met #MakeSolo2Happen verder dan de andere. Sommige fans komen zelfs met hele theorieën hoe Lucasfilm de ideale Star Wars-film kan maken. Tot die tijd is het maar afwachten wat Disney doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!