Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Fast and Furious 9 haalt al flink wat geld op (maar…)

Nog even en dan is Fast and Furious 9 is uit in Nederland. In China kunnen de mensen ‘m al zien, maar niet alles is positief.

Fast and Furious 9 is een van de grootste blockbusters die in de zomer op de planning staat voor ons land. Als alles goed gaat komt de film op 8 juli in de Nederlandse bioscopen. In China draait de film op dit moment al. Er komt goed en slecht nieuws uit het land over F9 naar buiten.

Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 1)

Een raketstart voor Fast and Furious 9

Laten we beginnen met het goede nieuws. Fast and Furious 9 kent een raketstart. In het openingsweekend weet de film 135 miljoen dollar op te halen in China. Het is de eerste Hollywoodfilm sinds Avengers: Endgame die over de magische grens van 100 miljoen dollar gaat in het land. Voor de makers is dit natuurlijk goed nieuws. Na wat magere tijden voor de filmindustrie door corona lijkt er weer licht aan de horizon te komen.

De film lijkt door deze start flink over Hobbs & Shaw te gaan. De Fast and Furious-spin-off wist in China een totale omzet te halen van 205 miljoen dollar. Met ook nog een release in de Verenigde Staten en de rest van de hele wereld is de titel voor Universal een potentiële goudmijn.

Slecht nieuws voor de fans

Toch is er ook slecht nieuws te melden over de nieuwe Fast and Furious-film vanuit China. De titel scoort een 7,9 op de populaire Chinese filmsite Maoyan (een soort equivalent van IMDb). Dat lijkt een goed cijfer, maar het is minder dan Hobbs & Shaw. Die wist nog een 8,7 binnen te hengelen. De andere F&F-films scoorden een 9 of hoger. Als we de Chinezen dus moeten geloven die de film hebben gezien, is het een minder goede dan de vorige delen.

Laten we hopen dat de Chinezen het bij het verkeerde eind hebben en dat de film gewoon goed is. Wij zijn na de gehele coronaperiode toe aan een keiharde actiefilm in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!