Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Hawkeye komt eraan: Disney Plus-serie in de startblokken

Disney Plus werkt hard aan nieuwe Marvel-series. Voor Hawkeye-liefhebbers is er nu goed nieuws. De Marvel-titel is klaar met opnemen.

Deze week is de laatste aflevering van het eerste seizoen van The Falcon and the Winter Soldier een feit. De serie heeft ons echte Marvel-actie laten zien, wat in WandaVision nog wat ontbrak. Vanaf juni is het de beurt aan Loki en daarna komen nog verschillende andere Marvel-series aan. Hawkeye is er een van. Daarover is nu goed nieuws: it’s a wrap!

Hawkeye krijgt eindelijk een serie voor zichzelf

Hawkeye, oftewel Clint Barton kennen we natuurlijk allemaal. Het personage zagen we eerder onder andere in de verschillende Avengers-films. Nu is de pijlschutter terug voor een geheel eigen serie.

Hawkeye wordt opnieuw vertolkt door Jeremy Renner, die de rol ook al op zich nam in de verschillende films. Al sinds de Thor-film in 2011 speelt hij het personage. Daarna zagen we hem in de verschillende Avengers-films en natuurlijk Captain America: Civil War. Het is dus hoog tijd dat het karakter wat meer diepgang krijgt en dat we eindelijk meer over hem te weten komen.

Disney Plus in mei: Marvel, Star Wars, Cruella en meer

Alles staat erop

“Hulde aan iedereen van Marvel, Disney Plus en onze gehele crew voor het harde werk aan deze serie”, schrijft Jeremy Renner op Instagram. Bij het bericht plaatste hij een foto waarop hij applaudisseert. “We kunnen niet wachten om Hawkeye met jullie te delen. Wat een ongelofelijke reis!”

In maart deelde Renner al een andere bijzondere foto van achter de schermen op Instagram. Daarop was te zien hoe de Hawkeye-acteur onder de littekens zat. “Gelukkig is het geen maandag schreef hij met daarbij een pijl en boog-emoji.

Hawkeye belooft een bijzondere serie te worden, want waarschijnlijk gaat de Clint Barton zijn boog doorgeven aan zijn protegé Kate Bishop. Hoe het er precies uit gaat zien, weten we nog dit jaar, want dan verschijnt de Marvel-serie op Disney Plus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!