Jep, Samsung onthult speciale S Pen voor nieuw opvouwbaar toestel

Smartphones Mark Hofman 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het zat er al even aan te komen, maar vandaag is het dan eindelijk officieel: Samsung komt binnenkort met nieuwe opvouwbare smartphones. Dat maakt President & Head of Mobile Communications Business Dr. TM Roh bekend via een persbericht. En dat is niet het enige dat hij laat weten.

Zo wordt vandaag bekendgemaakt dat Samsung, dat op 11 augustus een Galaxy Unpacked evenement organiseert, volgende maand ook een nieuwe S Pen gaat laten zien. Eentje die speciaal ontworpen is voor de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 3, dat het plekje van de Galaxy Note dit jaar overneemt.

Samsung luidt nieuw tijdperk in

Het komende Galaxy Unpacked evenement staat volledig in het teken van smartphone-innovatie waarin Samsung, naar eigen zeggen, een nieuw hoofdstuk begint. De Galaxy Z Fold 3, die op 11 augustus het daglicht zal zien, combineert volgens het bedrijf het beste wat smartphones en tablets te bieden hebben. Vorig jaar zagen we, met de Galaxy Z Fold 2, al dat het bedrijf goed op weg was. Dit jaar doet het er een schepje bovenop.

In het bericht van Dr. TM Roh wordt duidelijk dat Samsung zijn innovatie toegankelijker wil maken. Eén van de grootste struikelblokken van het vorige model. “Door de lat altijd hoog te leggen, maken we nieuwe en opwindende ervaringen voor steeds meer mensen toegankelijk”, zo is te lezen. Hiermee mikt Roh op het feit dat ook de nieuwe Galaxy Z Flip aankomende maand verwacht gaat worden. Een smartphone die volgens hem voorzien wordt van een verfijnde stijl en duurzamere en sterke materialen als zijn voorganger.

We weten inmiddels al twee jaar dat Samsung opvouwbare smartphones als de toekomst ziet. De volledige focus van het Galaxy Unpacked 2021 evenement van volgende maand en het bericht van Roh bewijzen dit nog maar eens.

Dr TM Roh Samsung
Dr. TM Roh (Afbeelding: Samsung)

Geen Galaxy Note, wel een S Pen

Zoals eerder al bekendgemaakt werd zal er dit jaar geen nieuwe Samsung Galaxy Note verschijnen. De opvouwbare toestellen nemen, als het goed is, alleen dit jaar deze plek in. Al zullen fans van de serie niet teleurgesteld worden volgens Dr. TM Roh. Zo laat hij weten:

Daarbij zal dit ook het eerste evenement zijn waar de Samsung Galaxy Z Fold voorzien wordt voor een special ontworpen S Pen voor opvouwbare smartphones.

Samsung Galaxy Unpacked 2021: dit verwachten we van het evenement

Benieuwd wat we allemaal verwachten van het evenement en hoe je kunt kijken? Lees dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen