Samsung Galaxy Note: slecht nieuws voor 2021 (maar…)

Smartphones Wesley Akkerman 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft bevestigd dat de Samsung Galaxy Note-serie blijft bestaan, nadat er geruchten waren verschenen die het tegenovergestelde beweerden. Dat betekent echter niet dat we dit jaar hoeven te rekenen op een nieuw model, maar dat heeft weer te maken met andere problemen waar bedrijven wereldwijd last van hebben.

De afgelopen maanden had de geruchtenmolen het er maar druk mee. De Samsung Galaxy Note-serie: blijft die nou wel of niet bestaan? Als we de geruchtenmakers mochten geloven, dan zou Samsung voornemens zijn de stekker uit die populaire serie te trekken. Maar niets blijkt minder waar te zijn, zo komt nu aan het licht.

Samsung Galaxy Note-serie

Tijdens de 52ste jaarlijkse aandeelhoudersvergadering laat Samsung Mobile-directeur D.J. Koh namelijk weten dat Samsung wel degelijk doorgaat met de Galaxy Note-serie. Voorlopig wordt het echter wel een uitdaging een nieuw model uit te brengen, vanwege de aanhoudende pandemie en allerlei lockdowns.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Achterkant (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Zo lijkt het er nu niet op dat we dit jaar een nieuwe Note, in de vorm van de Galaxy Note 21, hoeven te verwachten. Er is namelijk een tekort aan chips voor smartphones. Ook is het zo dat de Samsung Galaxy S21 Ultra enkele functionaliteiten van de Note-serie heeft, waardoor de noodzaak minder hoog is.

Echter, Koh laat ook weten dat het bedrijf van plan is een nieuw Samsung Galaxy Note-model uit te brengen in 2022. Daar wordt wederom een kanttekening bij geplaatst. Want waarschijnlijk vindt de lancering van het toestel (of de toestellen) op een ander moment plaats dan je gewend bent.

Geruchten

Toen bleek dat de S21 Ultra de S Pen van de Note-serie ondersteunde, zorgde dat voor meer olie op het vuur van geruchtenmakers die claimden dat de Note zou verdwijnen. Daarnaast zou Samsung zich ook meer willen focussen op opvouwbare smartphones (of telefoons met afwijkende designs).

Samsung Galaxy S21 Ultra camera legt het af tegen opvallende concurrent

Over dat laatste heeft Koh nu niets specifieks bekendgemaakt, aangezien het hier alleen gaat om de Galaxy Note-serie. We hebben nu de bevestiging dat de serie niet verdwijnt. Maar ondertussen moeten we waarschijnlijk ook nog anderhalf jaar wachten op een nieuw model in de reeks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DDaily

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen