Tesla’s elektrische vrachtwagen laat nog langer op zich wachten

Elektrische auto's Mark Hofman 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

In 2017 onthulde Tesla zijn elektrische vrachtwagen: de Tesla Semi. Het model wist destijds redelijk de show te stelen en houdt ook in 2021 nog steeds de gemoederen bezig. Waar de vrachtwagen namelijk in 2019 in productie ging, zitten we er in 2021 nog met smart op te wachten.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Q2 heeft Tesla CEO Elon Musk laten weten dat het geduld nog meer op de proef wordt gesteld. De elektrische vrachtwagen laat namelijk nog langer op zich wachten.

Tesla Semi: nog een jaar wachten

Vorige week dook nog het bericht op dat de productie van de Tesla Semi inmiddels redelijk begon op te schieten. Gisteren waren de woorden van CEO Elon Musk iets minder positief. “We hebben besloten de lancering van het vrachtwagen-programma uit te stellen naar 2022”, liet hij tijdens de bekendmaking weten. Iets waar Elon Musk zelf ook niet op zit te wachten, want de CEO liet afgelopen zomer al weten dat het hoogtijd werd om de vrachtwagen te produceren.

Tesla Semi elektrische vrachtwagen
Heftige voorkant (Afbeelding: Tesla)

Nu kan Tesla wel heel veel willen, maar het bedrijf loopt simpelweg tegen een probleem aan. De elektrische vrachtwagen moet gebruikmaken van de nieuwe 4680 batterijcellen die het bedrijf produceert. Alleen lijkt de productie van die cellen minder soepel te verlopen dan in eerste instantie gehoopt werd. Tesla’s elektrische vrachtwagen is volledig afhankelijk van dat proces.

Tijdens de bekendmaking van de cijfers werd duidelijk dat het bedrijf “nog zo’n 10% van het productieproces” moet voltooien.

Elektrische vrachtwagen

Zoals gezegd werd de elektrische vrachtwagen van Tesla al in 2017 onthuld. Een jaar waarin het bedrijf op dit gebied nog niet te maken had met concurrentie. In 2021 is dat wel anders. Het bedrijf van Elon Musk krijgt onder andere in Nederland concurrentie van Mercedes. De fabrikant onthulde onlangs zijn elektrische eActros die vanaf de herfst van dit jaar te koop moet zijn.

Mercedes introduceert zijn eerste elektrische vrachtwagen in Nederland

Benieuwd wat deze Tesla Semi concurrent precies te bieden heeft? Lees dan zeker even het artikel dat ik erover schreef via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen