Tesla begint eindelijk met massaprodcutie van langverwachte EV

Elektrische auto's Thomas Aalderink 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Het aantal elektrische auto’s dat je tegenwoordig tegenkomt op de weg is de laatste jaren enorm toegenomen. Een auto met een stekker is allang niet iets meer waar we van opkijken. Tesla heeft daar een belangrijke rol in gespeeld, en dat bedrijf gaat nu een ander welbekend voertuig aanpakken: de vrachtwagen. Het bedrijf van Elon Musk is naar verluidt eindelijk begonnen met de productie van de Semi.

In 2017 maakten we voor het eerst kennis met de elektrische Semi. Tesla onthulde dat jaar twee prototypes en had grootse plannen. De ambitie van het bedrijf was om in 2019 hun Semi de weg op te sturen. Dat bleek niet haalbaar en zo liep de elektrische vrachtwagen de nodige vertraging op. Nu zijn we halverwege 2021 en lijkt het dan eindelijk te gaan gebeuren.

De Tesla Semi komt eraan

Volgens het doorgaans welingelichte Electrek is de productielijn van de aandrijfas voor de elektrische Semi helemaal af. Op dit moment wordt er bij de algemene assemblagelijn een laatste check gedaan. Als daarin geen gekke dingen of grote fouten naar voren komen, dan is de Tesla Semi klaar voor massaproductie.

Tesla Semi
De Tesla Semi. (Afbeelding: Tesla)

Tesla zelf houdt zich nog redelijk stil. Eerder meldde het bedrijf dat de Semi dit jaar in productie gaat, maar gaf niet aan wanneer precies. Ook werd beloofd dat de eerste leveringen nog in 2021 moeten gaan plaatsvinden. Volgens de Electrek zullen de eerste Tesla Semi-trucks gaan rijden in Californië en Ontario (Canada). Onder andere PepsiCO, Walmart, Anheuser-Busch (bierbrouwer) FedEx en DHL hebben de elektrische vrachtwagen besteld.

Niet de snelste

Die bedrijven betalen minimaal 130.000 dollar per Tesla Semi. Voor dat bedrag krijg je het instapmodel met een range van 475 kilometer. Moeten je goederen een grotere afstand overbruggen? Dan is er ook nog een model met een bereik van 800 kilometer. Deze versie van de Tesla Semi kost 170.000 dollar.

Nederlandse elektrische auto maakt grote indruk en verslaat Tesla

Beide modellen worden standaard geleverd met Autopilot. Dat is goed nieuws voor chauffeurs. Die zien zien hun werk straks een stuk makkelijk worden. Hun nieuwe bolide doet op veel fronten niet onder voor de andere elektrische auto’s van Tesla. Ook niet op het gebied van acceleratie. Zo trekt hij met 36 ton lading binnen 25 seconden van 0 naar 100 km/u.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen