Elon Musk’s nieuwe huis kost minder dan de gemiddelde Tesla

Wetenschap Thomas Aalderink 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Met een geschat vermogen van ruim 160 miljard dollar is Elon Musk, op het moment van schrijven, de op één na rijkste man ter wereld. Genoeg om een prachtige villa te kopen. En die heeft hij ook, maar het huis dat hij nu zijn thuis noemt, kost slechts 50.000 dollar (goedkoper dan menig Tesla). We hebben het dan niet eens over de maandelijks huurprijs, maar daadwerkelijk het totaalbedrag van de woning.

De oprichter van Tesla en SpaceX woont tegenwoordig in een Boxabl Casita. Dit is een prefab huis dat je overal kunt neerzetten. Hij is gemaakt van betonnen panelen en een stalen constructie. Dit maakt hem stevig, maar toch eenvoudig te vervoeren. De Boxabl Casita is zelfs zo compact dat je hem met de Tesla Model X kunt verslepen.

Goedkoper dan de goedkoopste Tesla

Je kunt deze prefab woningen aanpassen naar smaak en behoefte, maar Elon Musk schijnt gewoon voor het basismodel te zijn gegaan. Deze is iets meer dan 37 vierkante meter. Niet veel, maar door de slimme inrichting is hij van alle gemakken voorzien. Je kunt de Boxabl Casita het beste vergelijken met een studio appartement. Je hebt een grote ruimte met daarin de woonkamer, keuken en slaapkamer. De badkamer (met bad) is apart.

Het grote voordeel van deze huizen is dat je ze snel (binnen een dag) en nagenoeg overal neer kunt zetten. Je hebt alleen een aansluiting nodig voor water en elektra. Daarnaast hebben ze een hoog energielabel en zijn ze klimaatneutraal. Dit kan voor veel mensen een uitkomst zijn in de huidige markt, vooral omdat het goedkoopste model nog geen 50.000 dollar kost. Dat is goedkoper dan de gemiddelde Tesla.

Elon Musk’s tweede huis

Maar waarom heeft Elon Musk er dan eentje? De op één na rijkste man ter wereld kan toch ook gewoon een leuke villa kopen? Dat klopt, maar Elon Musk heeft juist besloten dat hij minder bezitting wil. Inmiddels heeft de Tesla-oprichter al zijn huizen verkocht. Het enige wat hij nog bezit, is zijn landhuis in Californië. Elon Musk heeft een goede reden waarom hij alles van de hand gedaan heeft. Welke dat is, lees je hier.

SpaceX’s Crew Dragon voorzien van meest epische toilet ooit gemaakt

Maar waarom heeft hij dan toch een Boxabl Casita gekocht? Puur praktisch. Elon Musk woont in Californië, maar moet regelmatig in Texas zijn. SpaceX heeft namelijk een lanceerbasis in Bosa Chica. Hier wordt de volgende generatie SpaceX-raketten (Starships) gebouwd, getest en gelanceerd. Deze lanceerbasis wordt zo’n beetje iedere dag verder uitgebreid, dus het is logisch dat Elon Musk hier regelmatig aanwezig wil zijn.

Het goede voorbeeld

De Tesla-oprichter had ook een flinke villa kunnen kopen, maar dat wil hij dus niet meer. Om dat duidelijk te maken, gaat hij nu ook maar meteen voor de meest goedkoopste optie. Een mooi voorbeeld voor alle andere miljardairs die met miljoenen strooien om overal een landhuis te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen