Groepsoproep WhatsApp gemist? Daar is nu een oplossing voor!

Apps Mark Hofman 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De (video)belfunctie van WhatsApp was altijd al populair, maar werd het afgelopen jaar vaker gebruikt dan ooit tevoren. Iets dat ervoor zorgde dat problemen, die eerder niet heel erg opvielen, wel echt vervelend werden. Gelukkig wordt daar nu wat aan gedaan.

WhatsApp heeft een nieuwe functionaliteit uitgerold waarmee het een grote irritatie van gebruikers aanpakt. Wanneer je een groepsoproep gemist hebt hoef je vanaf nu niet meer te bedelen om nog een keer gebeld te worden.

WhatsApp komt met een oplossing

WhatsApp laat op zijn website weten eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor het probleem. Dankzij een nieuwe feature is het als gebruiker mogelijk om deel te nemen aan een gesprek, wanneer deze al begonnen is. Op die manier hoef je dus niet te vragen of je nog een keer gebeld kan worden, zoals dat eerder wel het geval was.

Om deel te nemen aan een gemiste oproep doe je het volgende:

  • Ga naar Oproepen
  • Zoek naar het gesprek dat nog bezig is
  • Klik op het gesprek
  • Het informatiescherm komt naar boven
  • Selecteer Deelnemen

Het informatiescherm is overigens ook nieuw. Het geeft je een snelle impressie van hoelang het gesprek bezig is, wie er allemaal uitgenodigd zijn en wie er ook daadwerkelijk deelnemen aan het gesprek. Het is via deze weg overigens ook mogelijk om een WhatsApp-groepsgesprek in te gaan die je eerder hebt geweigerd. Bijvoorbeeld als je even op de WC zat toen de telefoon over ging (gebeurt me veel te vaak).

Een hoop nieuwe functionaliteiten

WhatsApp is druk bezig met nieuwe functionaliteiten. Zo verscheen onlangs de nieuwe betaversie op Android, waardoor de dienst voor een klein groepje gebruikers op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken is.

WhatsApp rolt nieuwe beta uit en nu op meerdere apparaten te gebruiken

Daarnaast wordt het makkelijker gemaakt om geblokkeerde gebruikers terug te laten keren.

WhatsApp wil geblokkeerde gebruikers makkelijker laten terugkeren

En is het vanaf nu mogelijk om foto’s in hoge kwaliteit door te sturen naar je contacten.

Hoge kwaliteit foto’s binnenkort eindelijk via WhatsApp te versturen

Het is overigens wel logisch dat WhatsApp druk bezig is met nieuwe functionaliteiten, gezien de applicatie aardig onder vuur is komen te liggen. Niet alleen gebruikers, maar ook de consumentenbonden zijn het niet echt eens met de handelswijze van WhatsApp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen