SpaceX’s Crew Dragon voorzien van meest epische toilet ooit gemaakt

Wetenschap Mark Hofman 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Er breken spannende tijden aan voor SpaceX, het bedrijf van Elon Musk. Binnenkort schiet het bedrijf namelijk voor de eerste keer de Crew Dragon de ruimte in, zonder dat er een astronaut aan boord is. De bemanning bestaat simpelweg uit vier “doodgewone” burgers.

Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Sian Proctor en Christopher Sembroski zullen drie dagen lang in een baan rond de aarde zweven. Een onvergetelijke ervaring die voor het meest epische plasje uit je leven moet zorgen. Sorry?

SpaceX bouwt beste toilet ooit

Het mooie van de SpaceX Crew Dragon is dat de capsule voorzien is van een glazen koepel, waardoor het uitzicht adembenemend wordt. Niet alleen wanneer jij je broek aan hebt, maar vooral ook wanneer jij je broek uit trekt. Dat klinkt misschien raar, maar het is wel 100% waar.

Elon Musk: voor 2030 moet er een SpaceX-raket op Mars landen

Volgens Jared Isaacman, een van de vier mensen die namens SpaceX de ruimte ingaat, zit het toilet gevestigd in die grote glazen koepel. Wanneer jij dus een plasje aan het doen bent, of even de tijd neemt voor een nummer twee, wordt je dus getrakteerd op het beste uitzicht dat je ooit gezien hebt. Hoe tof is dat?

Het enige probleem is dat de bemanning waarschijnlijk iets langer op de plee blijft zitten dan in eigenlijk nodig is. Maar goed, dat doen sommige van ons ook wanneer de Donald Duck iets spannender is dan verwacht.

Elon Musk verslaat de ISS

Als het aankomt op toiletten, dan wint Elon Musk met SpaceX de strijd van de International Space Station (ISS). In het ruimtestation moeten astronauten het namelijk doen met een hele kleine ruimte zonder ramen, zoals je in de video hieronder kunt zien.

Al laat Isaacman weten dat de ervaring met de SpaceX Crew Dragon ook niet helemaal fantastisch is. De capsule is namelijk erg smal en er is volgens de man weinig privacy te vinden op het toilet. Het enige wat je kunt doen is een gordijntje sluiten, zodat de rest van de bemanning je simpelweg niet ziet. Maar goed, je moet iets overhebben voor het beste toilet ter wereld. Toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen