Elon Musk: voor 2030 moet er een SpaceX-raket op Mars landen

Wetenschap Jeroen Kraak 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoewel er eerst weer opnieuw mensen op de maan moeten worden gezet, kijkt Elon Musk verder. Hij wil snel met SpaceX naar Mars.

SpaceX is een van de belangrijkste spelers op het gebied van ruimtevaart. Het bedrijf van eigenaar Elon Musk maakte eerder de Falcon-9 raket waarmee NASA voor het eerst sinds jaren weer astronauten van Amerikaanse bodem de ruimte instuurde. Elon Musk droomt echter verder: eerst de maan en dan Mars.

SpaceX wil naar Mars

SpaceX is een van de drie bedrijven die de maanmissie wil uitvoeren van NASA met haar raketten. Als alles goed gaat staat er in 2024 na jaren weer een Amerikaan op de maan. Daar blijft het niet bij, want de grote droom van Elon Musk is een kolonie stichten op Mars. Om dat te verwezenlijken is hij nu al bezig met de bouw van zijn Starship.

SpaceX is op dit moment druk bezig met het testen van prototypes voor het Starship. We zagen de afgelopen maanden een aantal testen voorbijkomen die niet helemaal goed verliepen. Zo explodeerden verschillende keren de prototypes.

Een positieve Elon Musk

Desondanks blijft Elon Musk positief. Hij heeft meerdere malen laten weten dat hij de tests succesvol vindt, aangezien de testdoelen volgens hem wel werden behaald. Het gaat zelfs zo goed dat Musk op Twitter een gewaagde voorspelling doet. “Ruim voor 2030 zal SpaceX een Starship op Mars laten landen. De echte moeilijke stap is om Mars-basis Alpha zelfvoorzienend te maken.

NASA doet al onderzoek

Op dit moment is NASA al actief op Mars. Recent is daar Mars-rover Perseverance geland om onderzoek te doen naar de planeet. Mogelijk kunnen we daaruit in de toekomst opmaken of er ooit leven op de planeet was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen