Qualcomm kijkt af bij Nintendo en werkt aan opmerkelijke Switch-kloon

Games Wesley Akkerman 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Qualcomm werkt aan een eigen versie van de Nintendo Switch. De vermeende console moet gaan draaien op Android 12 en zou afneembare controllers krijgen. Daarnaast laten geruchtenmakers weten dat de spelcomputer op z’n vroegst in 2022 gaat verschijnen.

Dat schrijft Android Police, die het nieuws exclusief brengt. Het design van de console moet erg gaan lijken op die van de Nintendo Switch. Het apparaat wordt mogelijk iets dikker dan een gemiddelde smartphone, zodat het z’n warmte goed kwijt kan en er ruimte is voor de grote accu van 6.000 mAh.

Android alternatief voor de Nintendo Switch

Welke Qualcommprocessor in de console met Android zit, is nog niet duidelijk. Maar waarschijnlijk wordt het wel een nieuwe variant en niet de Snapdragon 888, die nu onder meer in de nieuwe OnePlus zit. Verder moet er de X55-modem in zitten, zodat je de spelcomputer aan kunt sluiten op 4g en 5g.

Nintendo Switch Lite 2
De Nintendo Switch lite. (Afbeelding: Nintendo)

De Androidspelcomputer van de chipfabrikant moet bovendien helemaal te gebruiken zijn met de diensten van Google. Zo is onder meer Google Play aanwezig, waardoor je dus waarschijnlijk elke Androidgame kunt spelen. Ook moet de Epic Game Store geïnstalleerd worden, voor gemakkelijke toegang tot Fortnite.

Usb-c of hdmi?

Het is niet duidelijk of de Qualcommconsole ondersteuning gaat aanbieden voor game-streamingdiensten, zoals Google Stadia of Nvidia Geforce Now. Maar zoals het er nu naar uitziet moet dat gewoon lukken. Maar goed, dan zijn we aan het speculeren op basis van de geruchten die nu op tafel liggen.

Grotere en sterke Nintendo Switch moet deze zomer geproduceerd worden

Verder gaat het scherm naar verluid 6,65 inch groot zijn en moet de Androidspelcomputer ondersteuning aanbieden voor onder meer bluetooth en gps. Ook moet de console te koppelen zijn aan een televisie, maar onduidelijk is nog of dit gaat gebeuren via een usb-c-poort of een (mini-)hdmi-aansluiting.

Prijzige Switch-concurrent

De prijs van het gevaarte? Die ligt waarschijnlijk ergens rond de 300 euro. Het is de bedoeling dat Qualcomm de draagbare console met Android aan boord direct aan consumenten verkoopt. Maar je zou de spelcomputer straks ook kunnen afnemen bij providers van mobieletelefoon-abonnementen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen