WhatsApp komt met veelgevraagde update voor populaire functie

Apps Wesley Akkerman 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft te maken met een groeiende concurrentie, dus is het zaak dat de communicatiedienst interessant blijft voor een breed publiek. Er worden dikwijls functies getest en toegevoegd die van toegevoegde waarde zijn. En nu wordt er wederom aan een nieuwe functie gewerkt die nog wel eens heel handig kan zijn.

De website WABetaInfo, een site die doorgaans nieuwe functies voor WhatsApp ontdekt voordat ze aangekondigd worden, claimt een nieuwe feature gevonden te hebben. Het gaat om de optie waarmee je de afspeelsnelheid bepaalt voor spraakberichten die via de communicatiedienst verstuurd worden.

Bèta van WhatsApp

De functionaliteit werd gevonden in versie 2.21.60.11 van de app. Die versie is op moment van schrijven nog niet breed beschikbaar, omdat het om een bètaversie gaat. Voorheen was de update alleen beschikbaar op Android, maar nu is die ook te downloaden voor de mensen die een iOS-apparaat hebben.

Wanneer je de WhatsApp-update binnenhaalt, dan kun je de binnengekomen audioberichten (of je eigen stemberichten, natuurlijk) voortaan op drie snelheden afspelen. Je hebt de normale snelheid, maar straks ook de optie om je bericht anderhalf keer of zelfs twee keer zo snel af te spelen.

Blauwe balk

De redactie heeft onder meer in een tweet laten zien hoe dat er precies uitziet binnen de huidige interface van WhatsApp. Die tweet hebben we voor de volledigheid hierboven overgenomen. In het blauwe balkje bij de (lege) profielfoto is goed te zien hoe snel het bericht op dat moment afgespeeld wordt. Wanneer je hierop tikt, wordt de afspeelsnelheid aangepast.

WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze iPhone-modellen

Op moment van schrijven wordt de functionaliteit nog ontwikkeld. Het is daardoor niet te zeggen wanneer de extra opties voor iedereen beschikbaar komen. Dat de feature nu beschikbaar is in bèta, betekent wel dat de ontwikkelingen vergevorderd zijn. Maar het kan dus nog even duren voordat de update verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen