WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze iPhone-modellen

Apps Mark Hofman 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie in het bezit is van een oudere iPhone moet de komende tijd goed opletten rondom de nieuwe updates van WhatsApp. Het zou namelijk zomaar eens kunnen zijn dat je de applicatie niet meer kunt gebruiken.

Het bedrijf zelf heeft nog niets duidelijk gemaakt over de aankomende update, maar in de nieuwe betaversie is er genoeg reden om de wijziging binnenkort te verwachten. Jaagt dit nog meer gebruikers weg van het platform?

WhatsApp verdwijnt op deze iPhone-modellen

De mensen van WABetaInfo, die overigens uiterst betrouwbaar zijn op dit gebied, hebben de wijziging ontdekt in betaversie 2.21.50. Volgens hen gaat het om de ondersteuning van iOS 9 dat binnenkort vervalt. Dat is voor mensen met een iPhone 4S of lager erg slecht nieuws, al zullen er heel weinig mensen zijn die daar op dit moment nog gebruik van maken.

De iPhone 4S werd op 14 oktober 2011 geïntroduceerd, wat betekent dat de smartphone deze zomer alweer tien jaar oud is. Naast het feit dat WhatsApp vervalt voor de smartphone zal het toestel al bijna niet meer handzaam zijn. Daarom is de doelgroep die geraakt wordt door de wijziging dus bijzonder klein. Maar desondanks goed om te weten.

Nog meer gebruikers weg?

De kans dat er nog meer gebruikers WhatsApp inruilen voor een alternatief is overigens klein. Toch moet het platform wel opletten dat het niet nog meer van dit soort tegenvallende berichten naar buiten brengt. Dankzij de gewijzigde gebruiksvoorwaarden staat het platform van Facebook er niet al te goed op. Het zorgt ervoor dat mensen overstappen naar concurrenten als Telegram en Signal.

WhatsApp alternatieven Signal en Telegram: welke van de twee moet je hebben?

De vraag die veel mensen alleen stellen is wat nu precies het juiste alternatief is. Om daar antwoord op te geven hebben we onlangs een onderzoek gedaan. Hier check je onze bevindingen over Telegram en hier zie je wat we over Signal kwamen te weten. Benieuwd naar de volledige vergelijking, check dan de link boven deze alinea!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen