Unieke smartphone met bizar krachtig camerasysteem komt eraan

Smartphones Wesley Akkerman 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Chinese fabrikant ZTE heeft alvast een interessant gegeven vrijgegeven over de aankomende smartphone van het bedrijf. Dit nieuwe toestel moet namelijk een uniek camerasysteem krijgen, met maar liefst drie 64 megapixelsensoren aan boord. Alle drie de sensoren schieten daardoor mogelijk kiekjes in een ultra hoge resolutie.

Tegenwoordig is het niet meer zo gek wanneer smartphones voorzien worden van camerasensoren die in staat zijn foto’s in een ultra hoge resolutie te schieten. Dat kan bijvoorbeeld al met de Samsung Galaxy S20 Ultra, de onlangs aangekondigde Oppo Find X3 Pro en de OnePlus 8 Pro. Maar ZTE wil een stap verdergaan.

ZTE gaat verder

De directeur van de smartphoneafdeling binnen het bedrijf maakt namelijk via Weibo, het Chinese Twitter, bekend dat het aankomende Axon-vlaggenschip beschikt over maar liefst drie 64 megapixel-camerasensoren. Daarmee is dat toestel de eerste smartphone die dat gaat aanbieden.

ZTE-directeur
ZTE-directeur op Weibo (Afbeelding: Android Authority)

Hoewel er nog geen persbericht over het toestel is verschenen, lijkt dit gegeven dus alvast bevestigd te zijn. In de Weibopost worden ook de woorden ‘full focal length’ gebruikt. Dat wijst mogelijk op een camera-opstelling die bestaat uit hoofd-, ultra wide- en telelens. Dat blijkt ook uit een eerdere teaser.

De kanttekening is natuurlijk dat je er niet van uit moet gaan dat alle drie de camera’s dezelfde beeldkwaliteit leveren. De ene 64 megapixelsensor is namelijk de andere niet. Goedkopere sensoren laten minder licht door bijvoorbeeld, waardoor de prestaties bij wienig licht veelal toch tegenvallen.

Oppo Find X3 Pro

De Oppo Find X3 Pro, die onlangs aangekondigd werd, laat in elk geval zien dat het verschil tussen sensoren niet heel groot hoeft te zijn. De twee 50 megapixelcamera’s op dat toestel hebben, naar verluidt, een consistente presentatie van kleuren en verschillende details, blijkt uit eerste indrukken.

OPPO Find X3 serie officieel een feit: alles wat je moet weten over de smartphones

Wanneer ZTE straks zijn Axon-smartphone aankondigt met drie 64 megapixelsensoren, laten we dan hopen dat de prestaties redelijk overeenkomen op het gebied van kleur en detail. Wanneer de nieuwe Axon precies aangekondigd wordt, dat is momenteel nog niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen