EA Play 2021: Dead Space, Battlefield Portal en nog 3 grote aankondigingen

Games Mark Hofman 23 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Gisteravond was het zover: EA Play 2021. Tijdens het evenement nam de ontwikkelaar een uur de tijd om alle toekomstige plannen voor grote franchises te bespreken. We hoorde de plannen voor Battlefield 2042, Apex Legends en zagen een iconische horrorgame terugkeren.

Om je een goed beeld te geven van wat EA nu precies te vertellen had tijdens EA Play 2021, zet ik in dit artikel de vijf grootste aankondigingen voor je op een rij.

EA Play: de 5 grootste aankondigingen

De volgende vijf grote aankondigingen werden gisteren tijdens EA Play 2021 gedaan. Het is geen ranglijst, wat simpelweg betekent dat de aankondigingen niet op volgorde staan.

#1 Dead Space

Toch beginnen we met de grootste aankondiging van de avond. EA Play 2021 gaat de boeken in als hét event waarbij de originele Dead Space game terugkeerde. Op het laatste moment werd er een remake van het spel aangekondigd. De game zal te spelen zijn op de PlayStation 5, Xbox Series X en de PC. Liefhebbers moeten nog wel even geduld hebben, want er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

#2 Apex Legends: Emergence

Tijdens EA Play 2021 pakte Respawn het podium om de grote nieuwe update van Apex Legends te bespreken. De free-to-play game wordt op 3 augustus voorzien van de Emergence-update die onder andere het nieuwe personage Seer introduceert. We kregen eerder al de mogelijkheid om het personage te leren kennen, maar door de nieuwe trailer krijgen we nog een beter beeld van ’em. Benieuwd hoe hij de show steelt in de gameplay? Dan moet je 26 juli in de agenda zetten, want dan verschijnt er een gameplay trailer.

#3 EA Play: Battlefield Portal

Battlefield 2042 wordt dé game voor diehard fans van de franchise. EA kondigde, samen met ontwikkelaar Ripple Effect Studios, de komst van Battlefield Portal aan. Het gaat om een community-gedreven platform dat ervoor zorgt dat spelers de touwtjes in handen krijgen. Je bepaald zelf de regels en maakt op die manier je eigen game.

Battlefield 2042 dankzij Portal de ideale game voor de echte fans

Er valt echt heel veel te vertellen over deze nieuwe modus en daarom heb ik er gisteravond een heel artikel aan gewijd. Wil je dus alles weten over Battlefield Portal? Klik dan zeker even op de bovenstaande link.

#4 GRID Legends

Tijdens EA Play 2021 werd de ultieme game voor race-liefhebbers aangekondigd. Codemasters komt namelijk met GRID Legends dat de ultieme combinatie moet zijn tussen een indrukwekkend verhaal en realistisch racen. Daarom maakt de ontwikkelaar gebruikt van dezelfde technolgie als The Mandalorian, en levensechte acteurs, om het verhaal zo interessant mogelijk te houden. De game verschijnt in 2022.

#5 EA Play: Knockout City season 2

EA heeft trefbal naar een hoger niveau getild met de game Knockout City. Een game die op 27 juli zijn tweede seizoen ingaat. Tijdens EA Play 2021 werd dat tweede seizoen getoond en komen we er achter dat Fight at the Movies zich volledig richt op films. Iets dat de onderstaande trailer duidelijk laat zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen