Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Apex Legends gehackt door gamers vanwege bijzondere reden

Wanneer het om gratis games gaat die massaal gespeeld worden, dan hoort Apex Legends tot de top. De game is een heerlijke free-to-play shooter die regelmatig updates krijgt.

Maar het succes van Apex Legends heeft ook een keerzijde. De game is gemaakt door Respawn Entertainment. En die studio heeft ook Titanfall gemaakt. En die titel krijgt nu minder liefde. Het is zo erg dat gamers nu een opvallende actie hebben uitgevoerd.

Apex Legends gehackt wegens Titanfall

Want gamers van Titanfall waren zo pissig met het gebrek aan aandacht voor de game en het feit dat het allemaal niet meer draaide zoals het moest. En het leek er op dat Respawn Entertainment daar ook niks meer aan gaat doen. Dus besloten gamers de andere game van de ontwikkelaar aan te vallen. Als gevolg daarvan werd Apex Legends dus gehackt. Als gevolg daarvan was het voor spelers onmogelijk om een potje via de playlists te vinden. In plaats daarvan kwam je terecht bij een bericht. Daarop kon je het volgende lezen: ‘SAVETITANFALL.COM, TF1 is being attacked so is Apex.’

Apex Legends cross-play
De game (Afbeelding: Respawn Entertainment)

Daarnaast kregen gamers berichten die dezelfde url toonde. Die url is overigens al een paar maanden live, maar blijkbaar was dat nog niet genoeg om de aandacht te krijgen die nodig was. Overigens hadden gamers niet heel erg lang last van het probleem. Het werd redelijk snel opgepakt door de ontwikkelaar. Die hadden een server update uitgerold. En daarbij liet het bedrijf weten dat er geen data is gestolen tijdens de hack. Het lijkt er dan ook vooral op dat de gamer of gamers die dit deden gefrustreerd waren en via Apex Legends aandacht wilden vragen voor hun situatie.

Verhaal met een staartje

De kans is overigens wel dat dit verhaal een staartje krijgt. Want de ontwikkelaar is waarschijnlijk niet blij dat Apex Legends op deze manier gehackt werd. Op die manier verliezen ze geld en dat wil men in de toekomst voorkomen. Of het hierdoor uiteindelijk ook nog goed gaat komen met Titanfall, dat is nog maar de vraag.

Apex Legends altijd en overal te spelen dankzij aankomende uitbreiding!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!