Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Apex Legends altijd en overal te spelen dankzij aankomende uitbreiding!

Op het gebied van Battle Royale-games is er vandaag de dag veel keuze. Daarbij maakt het niet uit op welk platform je speelt, want de meeste games zijn op elk platform beschikbaar. Apex Legends blijft op dat gebied een beetje achter.

Maar daar komt binnenkort verandering in. Electronic Arts en Respawn Games hebben de game Apex Legends Mobile aangekondigd. Daarmee kun je de game op je smartphone gaat spelen.

Overal Apex Legends spelen dankzij de mobiele versie

Volgens de makers is Apex Legends Mobile een nieuwe versie van de game, maar blijft het tegelijkertijd wel trouw aan die game. Dat betekent dat je de game op een redelijk gelijkwaardige manier kan beleven. Daarbij is het natuurlijk wel de vraag in hoeverre de controls in de game zijn verwerkt wanneer je hem zonder een controller speelt. Overigens hoef je niet gelijk je App Store of Google Play Store te openen om de game te halen. In eerste instantie wordt de game namelijk in India en de Filipijnen gelanceerd en daar worden slechts enkele duizenden gamers toegelaten. Vanuit die lancering is het dan de bedoeling dat de game naar ander regio’s komt en uiteindelijk voor iedereen beschikbaar is.

Spelen op je smartphone (Afbeelding: Electronic Arts)

In eerste instantie is Apex Legends Mobile daarbij alleen beschikbaar voor Android-apparaten, maar uiteindelijk moet hij ook worden uitgebracht voor gebruikers van een iPhone en een iPad. Mocht je zo snel mogelijk los willen gaan met de game, dan word je aangeraden om de Twitter-pagina van de game in de gaten te houden. Tegelijkertijd wordt benadrukt dat de versie voor de console en pc nog altijd veel aandacht krijgt. Zo werd gisteren de onderstaande trailer vrijgegeven, die een voorproefje geeft op een nieuwe grote update die er aan komt.

Season 9 komt binnenkort

Op 4 mei begint het negende seizoen van Apex Legends, wat uiteraard weer wat nieuwe content en uitdagingen met zich meebrengt. Onlangs werd de game nog uitgebracht op de Nintendo Switch.

Battle Royale-game Apex Legends komt naar de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!