Xbox-games spelen op je iPhone? Vanaf vandaag kan het

Games Jelle van Es 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de komst van de Xbox Game Pass heeft Microsoft een sterke troef in handen. Met een abonnement op die service is het mogelijk om Xbox-games op diverse platformen te spelen. Vanaf vandaag is dat ook mogelijk op de iPhone.

Microsoft heeft namelijk laten weten dat de Xbox Game Pass via een beta wordt uitgerold op diverse Windows 10 pc’s, iPhones en iPads. Op die manier kun je dus op je iPhone straks Halo spelen.

Xbox-games spelen op je iPhone

Het spelen van Xbox-games op je iPhone gaat overigens wel via een omweg. Apple wil niet dat er apps op de App Store komen die je de mogelijkheid geven om games te streamen. Want op die manier loopt Apple inkomsten mis, doordat transacties buiten de app om kunnen worden doorgevoerd. Daardoor kwam Google Stadia in een eerder stadium al met een work-around in de vorm van een webbrowser. En dat is precies hetgeen dat je ook gaat doen op je Apple-apparaten. Via een browser als Safari, Google Chrome of Edge kun je naar de website Xbox.com/play gaan. En daar kun je dan met een actief abonnement de games vanuit de Xbox Game Pass scoren.

EA Play Xbox Game Pass
EA Play onderdeel van de Xbox Game Pass (Afbeelding: Electronic Arts)

Althans, wanneer je wordt uitgenodigd. Op dit moment is de beta echt alleen nog maar voor een kleine groep gamers beschikbaar. Via een invite-systeem moet er dan telkens wat meer gamers bijkomen. Daarnaast is het nog de vraag of de service na de beta ook live gaat. Eerder experimenteerde Microsoft al met een beta, waarbij je een enkele game kon spelen, wat niet tegen de regels van Apple was. Maar uiteindelijk is de catalogus groot en moet je als gamer meerdere games kunnen spelen. De app van destijds mocht dat niet aanbieden.

Dit heb je nodig

Om games van de Xbox Game Pass op je Apple-apparaat te kunnen spelen, heb je ten eerste dus een uitnodiging nodig. Daarnaast is een actief abonnement op de Xbox Game Pass Ultimate een must-have. Vervolgens moet je een controller hebben of gebruik maken van touch controls en tot slot is het handig om een goede verbinding te hebben, aangezien je de games streamt. Op Android-apparaten werkte dat erg goed.

Xbox Game Pass: gamen in de cloud via een OnePlus 8 Pro is top

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen