Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

VanMoof geeft je elektrische fiets extra veel bereik met nieuwe gadget

Rondrijden op je VanMoof (of elk ander merk) elektrische fiets is heerlijk. Zeker nu het zonnetje wat vaker gaat schijnen. Wat iets minder leuk is? Een batterij die opgaat.

Vandaag de dag kun je met de meeste elektrische fiets wel een flinke afstand afleggen, mits je de ondersteuning terugschroeft. Toch loop je soms alsnog tegen de angst op om met een lege batterij te zitten. Wat dat betreft komt VanMoof met een zeer handige gadget in de vorm van een powerbank.

VanMoof komt met powerbank voor de elektrische fiets

Het idee van een powerbank is waarschijnlijk wel bekend. Met name voor de fanatieke gebruiker van de smartphone is het een handige gadget die er voor zorgt dat je niet snel zonder batterij komt te zitten. De variant van VanMoof voor de elektrische fiets werkt redelijk hetzelfde. De uitneembare gadget zorgt er voor dat de batterij langer meegaat en uiteindelijk het totale bereik met 100 kilometer kan verlengen. Zodoende hoef je bang te zijn dat je snel zonder een batterij zit. De gadget laadt de batterij zowel in stilstand als in beweging op.

Vanmoof elektrische fiets
Zo ziet een fiets met een powerbank er uit (Afbeelding: VanMoof)

Op die manier brengt de powerbank voor de VanMoof een ander voordeel. Het bedrijf kiest er voor om de batterij in hun S3 en X3-modellen te verwerken. Daardoor kun je die batterij er niet uithalen en binnen even opladen. Maar door gebruik te maken van de powerbank, kun je die dus aan de elektrische fiets koppelen en wordt hij zodoende opgeladen zonder dat je met kabels hoeft te spelen. Dat is handig wanneer je dagelijks ongeveer de helft van de batterij oprijdt. Met deze gadget kun je hem dan altijd van volle energie voorzien.

Binnenkort verkrijgbaar

De powerbank voor de VanMoof elektrische fiets kost 348 euro als je hem bij je nieuwe fiets wil halen. In drie uur is de powerbank volledig opgeladen en kun je hem gebruiken. Hij weeg zo’n 2,8 kilo en is makkelijk te plaatsen op de fiets, waardoor hij stevig zit en je niet bang hoeft te zijn dat dingen losraken. Hij is vanaf vandaag te bestellen en wordt dan in juni van dit jaar verzonden.

[REVIEW] VanMoof S3 en X3: feest op een elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!