Spin-off Mad Max streeft nu al waslijst aan Hollywood-films voorbij

Films & Series Jeroen Kraak 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Mad Max spin-off Furiosa komt er aan. Het belooft een grote knaller te worden. De film is nog niet eens opgenomen en verslaat nu al Marvel’s Thor.

Mad Max: Fury Road dateert alweer uit 2015. Met een score van een 8,1 op IMDb mag je het met recht een van de succesvolste actiefilms noemen van deze eeuw. Hoog tijd dus voor een nieuw deel dus! Deze komt in de vorm van de spin-off Furiosa. De film krijgt steeds meer vorm.

Van Mad Max naar Furiosa

Furiosa belooft een grote titel te worden. De eerste namen van de cast van de Mad Max spin-off beloven dan ook veel goeds. Zo is de hoofdrol voor Anya Taylor-Joy. Haar kun je wellicht kennen van The Queen’s Gambit waarin zij de hoofdrol speelt. Eerder stal ze al de show als Gina Gray in Peaky Blinders. Ook is er een plek in de cast weggelegd voor Chris Hemsworth. Wij kennen hem tegenwoordig beter als Thor uit de Marvel-films.

Hemsworth is op dit moment in Australië voor de opnames van Thor: Love and Thunder. Nu hij toch in het land is, is het een ideaal moment voor een persconferentie met regisseur van het project, George Miller. Furiosa wordt namelijk in hetzelfde land opgenomen. “Ik moet nog steeds kijken of ik niet droom. Ik ben opgegroeid met Mad Max en de films zijn zo iconisch. Het is een grote eer. Veel druk, maar dat motiveert me alleen maar,” vertelt Hemsworth over de film.

Grootste film ooit in Australië

Volgens persbureau AP is het de grootste film ooit die in Australië wordt gemaakt. Het Mad Max-project kost minimaal 350 miljoen Australische dollar, wat neerkomt op 226 miljoen euro. Met dat bedrag verslaat het dus Thor: Love and Thunder dat op dit moment wordt opgenomen. Ook titels als Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales, The Great Gatsby, The Matrix-trilogie en X-Men Origins: Wolverine zijn gefilmd in Australië.

We moeten nog wel even op de Mad Max-film wachten, want de première staat op dit moment gepland voor 23 juni 2023. Veel eerder zal het ook niet worden omdat Hemsworth nog bezig is met Thor: Love and Thunder. Ook Miller is nu nog aan het werk. Hij zit in de post-productie van Three Thousend Years of Longing, een film met Idris Elba en Tilda Swinton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen