Audi onthult futuristische A6 e-tron en laat Tesla blozen met bizarre range

Elektrische auto's Wesley Akkerman 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Audi A6 e-tron is een gestroomlijnde, elektrische auto met een bereik van ruim 700 kilometer. Het is echter ook nog maar een concept, dus dat levert niet direct de auto op de afbeeldingen op. Daardoor zijn er bijvoorbeeld ook nog geen afbeeldingen van het interieur beschikbaar, op moment van schrijven.

Audi heeft de conceptauto A6 e-tron afgelopen zondag gepresenteerd tijdens de Auto Shanghai 2021-motorshow. De auto arriveert voor de elektrische auto’s die behoren tot het C- en B-segment, die uiteindelijk gebruik gaan maken van Volkswagen Groups PPE schaalbare EV-platform. Dat moet eind 2022 gebeuren.

De Audi A6 e-tron

Het automerk wil zich concentreren op meer crossovers, met de belofte dat het dynamisch ontworpen modellen worden die beschikken over een lagere rijhoogte. Ondanks het feit dat de nieuwe elektrische auto van Audi een hatchback is, draagt die wel de A6 naam. Zo ontstaat er een connectie met voorgaande modellen.

Audi A6 E-Tron
Audi A6 E-Tron (Afbeelding: Audi)

De conceptauto is verder alleen van buiten vormgegeven. De auto beschikt over 0,22 drag coefficient, dankzij camera’s aan de zijkanten die de spiegels vervangen. Voorop zit een dichte grille, zoals op andere elektrische auto’s van Audi. Verder zijn er geen scherpe hoeken zichtbaar aan de buitenkant van de car. Lekker gestroomlijnd dus.

Technische snufjes

Verder zit er achterop natuurlijk geen uitlaat, wat weer ten goede komt voor de aerodynamica. Tot slot zien we vier wielen van 22 inch onder het voertuig zitten, die prima bij de auto lijken te passen. En dan zijn er nog de technische snufjes die elders aanwezig zijn aan de buitenkant van de Audi.

De nieuwe Audi e-tron? Of toch een Ford Mustang:

Zo zitten er in de deuren kleine projectoren. Die kunnen een boodschap of lichtsignaal afgeven. Zo kunnen bijvoorbeeld fietsers gewaarschuwd worden voor een openstaande deur. Daarnaast zitten er led-projectoren in de hoeken, als richtingaanwijzers, en hebben de led’s in de koplampen zo’n hoge resolutie dat je er een videogame op af kunt spelen wanneer je een lege muur tot je beschikking hebt.

Verder dan Tesla

De elektrische auto maakt dus gebruik van het schaalbare Volkswagen Group PPE EV-platform. De verschillende assen slaan daardoor 100 kWh aan energie op. Aan boord zit verder een twin motor met 469 horsepower, met een geschat bereik van ruim 700 kilometer. Dat is zeer indrukwekkend, want het toonaangevende Tesla komt met haar Model 3 op 610 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNET

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen