Makers van Peaky Blinders komen met zeer groot nieuws

Films & Series Jeroen Kraak 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans van Peaky Blinders opgelet! Er is groot nieuws te melden over de serie met Tommy Shelby in de hoofdrol. De makers spreken zich uit over de toekomst.

Er is goed en slecht nieuws te melden rondom de hitserie Peaky Blinders. Seizoen 6 zal het laatste worden van de serie. Toch hoeven fans niet te wanhopen, want de serie gaat volgens de makers verder in een andere vorm. Er komt namelijk een film, laat Peaky Blinders-maker Steven Knight weten.

Geen zevende seizoen voor Peaky Blinders

“Covid heeft onze plannen veranderd. Maar ik wel zeggen dat het altijd mijn idee was om Peaky Blinders te eindigen met een film. En dat zal ook gebeuren,” meldt hij aan Deadline. Er gaan al lang geruchten over een film, maar niets is echter nog officieel.

Knight liet eerder nog weten graag een zevende seizoen van Peaky Blinders te maken, maar de pandemie gooide roet in het eten. Sinds deze week zijn echter de opnames van seizoen zes begonnen, bijna een jaar later dan gepland. Hoe het plot verder zal verlopen is nog onbekend, maar Knight liet eerder wel weten dat er in seizoen 5 zaadjes zijn gepland. Daarmee doelt hij op het fascisme dat in het laatste deel van de serie naar voren kwam.

Arthur Shelby Peaky Blinders
Arthur zien we natuurlijk ook weer terug. (Afbeelding: BBC Studios)

Ideeën voor het einde

Er is al veel over het einde van Peaky Blinders gesproken. Eerder vertelde Knight nog dat hij Tommy Shelby aan het eind van de serie weer aan de goede kant van de wet wil laten komen. Het zevende seizoen had dan moeten eindigen met de start van de Tweede Wereldoorlog. De serie zou daarmee een verhaal zijn dat zich tussen de twee grote oorlogen zich afspeelt. Wellicht gaat dit alsnog gebeuren tijdens een film.

Excutive producer Caryn Mandabach is in ieder geval blij met het zesde seizoen laat ze aan Deadline weten. “Dit laatste seizoen van onze geliefde Peaky Blinders gaat de beste ooit worden. Steve’s vooruitziende blik over gebeurtenissen op de wereld wordt alleen geëvenaard door zijn kracht om van Tommy Shelby het meest onvergetelijke karakter van onze tijd te maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen